Jak vycvičit draka 3: Na premiéru si vezměte kapesníky a připravte se na smutný konec!

Jak vycvičit draka 3: Na premiéru si vezměte kapesníky a připravte se na smutný konec!
Jak vycvičit draka | DreamWorks
Podle DeBloise a producenta Brada Lewise by se měli diváci připravit na hořko-sladký konec plný emocí. „Přemýšleli jsem o tom dlouho a přišli jsme s tím, co nám přijde jako hořko-sladký způsob, jak dát našim hrdinům sbohem a myslíme si, že je ten správný,“ uvedl DeBlois. Ten zároveň konec filmu přirovnal ke způsobu, jakým své knihy ukončila sama Cowell v roce 2015. „Pochopíte, proč Škyťák v traileru říká: ´Když jsem byl mladý, existovali draci.´Na konci filmu si budete muset odpovědět na otázku, co se jim mohlo stát.“
jak-vycvicit-draka-3-na-premieru-si-vezmete-kapesniky-a-pripravte-se-na-smutny-konec
Jak vycvičit draka 3 | DreamWorks
Do kina si proto raději připravte balíček kapesníků (platí hlavně pro citlivější jedince). Jak vycvičit draka 3 má ale pro diváky připravený i jeden velký návrat. Navzdory jeho smrti v druhém díle se ve filmu objeví postava Kliďase Velikého. Škyťák na něj bude vzpomínat a i na jeho rady, kterými se bude snažit řídit, aby byl dobrým náčelníkem Blpu. Největší roli ale bude podle všeho hrát příběh, který Škyťák od Kliďase slyšel od malička – legendu o skrytém domově všech draků, někde za velkým vodopádem na konci světa. Jeho nalezením chtěl jeho otec ukončit věčné války s draky. Škyťák v nalezení vidí šanci pro obyvatele Blpu, kam by se se svými dračími mazlíčky přestěhovali a zakotvili v bezpečném světě pro draky i lidi. Škyťákovi se totiž podařilo učinit z Blpu útočiště pro draky, ovšem s každým zachráněným drakem roste nebezpečí pro celý ostrov i jeho obyvatele. Z Blpu se stalo hrdé centrum spolupráce a soužití mezi oběma živočišnými druhy, což z ostrova dělá cíl všech lovců i zbytku vnějšího netolerantního světa. Novým hlavním padouchem filmu bude Grimmel, vzor nenávisti vůči drakům, jehož existence dává jasnou odpověď na otázku, proč je Bezzubka posledním svého druhu.
jak-vycvicit-draka-3-na-premieru-si-vezmete-kapesniky-a-pripravte-se-na-smutny-konec-1
Jak vycvičit draka 3 | DreamWorks
„Hlavním tématem příběhu je nechat jít,“ pokračoval DeBlois. „Což platí i pro nelidské hrdiny filmu. Navíc je tu ještě jedna zásadní otázka týkající se úplně všech. Škyťákova osobnost se vytvářela díky přátelství s Bezzubkou. Kým ale Škyťák je bez něj? Až tu Bezzubka nebude, co bude s ním?"
Podle producenta Lewise je klíč v postavě dračice Light Fury. „V příběhu s Light se Bezzubka učí věřit svým instinktům. Je to prvek, který nutí Škyťáka zvážit jakým vůdcem chce být a jakým by mohl být bez Bezzubky.“
jak-vycvicit-draka-3-na-premieru-si-vezmete-kapesniky-a-pripravte-se-na-smutny-konec
Jak vycvičit draka 3 | DreamWorks
Škyťáka a Bezzubku tak čeká poslední společná kapitola jejich příběhu, který začali psát před osmi lety. Jak se jejich cesty rozejdou se dozvíme 21. února 2019. No a jelikož půjde asi o poměrně emočně vyhrocenou záležitost, bude dobré být připraven (myslete na ty kapesníčky :). Ale nezapomínejme, že stále mluvíme o dětském filmu a filmaři to jistě mají na zřeteli.