Jak to dopadne, když se Jason Statham postaví rasistům?

Jak to dopadne, když se Jason Statham postaví rasistům?
Jason Statham | Lions Gate Films
O víkendu dorazila do amerických kin novinka MEG: Monstrum z hlubin a i když by se to nemuselo zdát, měla hodně nevděčnou startovní pozici.
Žraločí téma v kombinaci se Stathamem, jehož sólovky moc nevydělávají a čínskou produkcí, která se snaží cílit hlavně na domácí trh, to vše vedlo k pesimistickým odhadům, pokud šlo o startovné. Nemluvě o silné pozici stále uváděné Mission: Impossible 6 a přímo famózně hodnocené novince Spikea Leeho BlacKkKlansman, v níž se černošský policista vydá infiltrovat Ku Klux Klan (což je téma, které má v současné Americe hodně silný zvuk).
Proč už není Jason Statham Kurýrem?
Filmy6. 6. 2021
Proč už není Jason Statham Kurýrem?
Diváci ale nakonec ukázali předpokladům záda. Svou roli mohlo sehrát i to, že když máte na teploměru skoro čtyřicítku, nějaký ten blockbuster ve vodě zkrátka přijde k chuti. Studiu se navíc povedlo střihnout zábavné trailery a Stathamova hvězda získává na síle. Z předpokládaných 20 mega jako otvírákje nakonec 44 milionů dolarů a první místo. A to navzdory průměrným recenzím! Celosvětově to v tuhle chvíli dělá 141, takže by studio mělo být v suchu. Film sice přišel na 150 milionů, ale měl by se bez problémů zaplatit. Jsem rád už kvůli Stathamovi, který si podobný hit zasloužil už dávno.
Již zmíněná satira BlacKkKlansman sice skončila až pátá s 10 miliony, ale je třeba dodat, že k dispozici mělo jen 1512 kin (MEG naproti tomu 4118), takže si Lee může gratulovat. Ostatně, lepší otvírák neměl od Spojence.
Slušně se pak uvedl horor Slender Man, vycházející ze známé internetové legendy. Samotný film je podle všeho bídný (14% na Rottentomatoes), ale otevírák za 11 milionů dolarů je pro Sony přesto výhra. Film je totiž přišel jen na 10 a celosvětově se dočká minimálně padesáti, možná i stovky.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jason Statham
Laura Harrier, John David Washington