Zabiják & bodyguard 2: Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds jsou na palubě

Zabiják & bodyguard 2: Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds jsou na palubě
Zabiják & bodyguard | Courtesy of Summit Entertainment and Millenium Media.
Dneska už se podobných kousků příliš netočí (rozhodně ne ty, kde postavy mluví bez cenzury) a když ano, obvykle moc nevydělají - viz fantastičtí Správní chlapi, kteří kiny víceméně prošuměli. Nikdo proto nečekal, že by Zabiják & bodyguard extra zabodovali (dvakrát tolik, když jim americká kritika nadělila podprůměrné recenze). Stal se ale malý zázrak. Snímek si diváci nejen oblíbili, ale dopřáli mu i velkou návštěvnost. Skromný rozpočet 30 milionů se pak vrátil několikrát - celosvětově film vydělal 176 milionů.
Nepochybně pomohla hravá kampaň, která se promítla i do trailerů (svou roli nejspíš sehrálo to, že byl Ryan Reynolds v té době "ten z Deadpoola):
Ryan Reynolds, Patrick Hughes, Samuel L. Jackson
Vzhledem k finančnímu úspěchu nepřekvapuje, že vznikne dvojka. Ponese název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a vyjma Reynoldse a Jacksona si svou roli zopakuje i Salma Hayek. I pokračování natočí Patrick Hughes, scénář původně připravoval autor jedničky Tom O'Connor, podle posledních zpráv na něm ale nakonec pracuje duo Brandon a Phillip Murphyovi.
Snímek zatím premiéru nemá, do kin by se mohlo podívat někdy příští rok.
Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson
Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson