Quentin Tarantino opravdu pracuje na novém Star Treku!

Quentin Tarantino opravdu pracuje na novém Star Treku!
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax
Tři měsíce zpátky o téhle možnosti psal kolega Tomáš Stibor, tehdy šlo ale o pouhou spekulaci a velké šance jsme tomu nedávali. Studio Paramount si ovšem navzdory veškerým očekáváním s Quentinem Tarantinem (který je obrovským fanouškem seriálového Star Treku) skutečně pláclo. Vše začalo tak, že Tarantino dostal nápad, o čem by další film mohl být, podělil se o něj s producentem série J.J. Abramsem, ten ho přednesl v Paramountu a výsledkem je to, že v tuhle chvíli Tarantino s Abrasem sepisují scénář. 
A pokud vše půjde dobře, měl by se prý Tarantino chopit i režie.
Quentin Tarantino: Je to černoch, který má sedm povedených dítek
Téma27. 3. 2020
Quentin Tarantino: Je to černoch, který má sedm povedených dítek
Takže napřed je třeba říct... wow! Ono na to fakt došlo. Vysvětlíme si, proč jde o opravdu překvapivý vývoj. Tarantino vždy točil originální látky. Pokud zrežíruje filmový Star Trek, je to pro něj úplně nový směr v kariéře. Dále v kariéře úplně poprvé zabrousí do sci-fi žánru (ve smyslu podívání se do vesmíru). A to nejzajímavější - Tarantino mnohokrát řekl, že natočí deset filmů a končí. Nový Star Trek by podle téhle logiky byl oním desátým filmem. Bylo by hodně nečekané, kdyby slavný filmař skutečně zakončil svou svéráznou kariéru blockbusterem, zapadajícím do slavné franšízy.
Je ale otázkou, jestli třeba Tarantino nemyslel 10 originálních filmů. Určitě existuje hodně zajetých značek, které má Tarantino v oblibě a třeba se jim chce do budoucna věnovat. Ať je to jakkoli, čtvrtý celovečerní Star Trek momentálně vzniká pod jeho vedením. Podle dřívějších zpráv se měl ve filmu vrátit Chris Hemsworth jako otec kapitána Kirka, ale s Tarantinem u kormidla jsou nejspíš veškeré předchozí plány škrtnuty. Ostatně, ono je to i třeba - třetí film vydělal z nové série nejméně a studiu se nezaplatil.
Quentin Tarantino, Bruce Willis
quentin-tarantino-opravdu-pracuje-na-novem-star-treku