Je láska mocnější než zlato? Troškovy Čertoviny lákají do kina

Je láska mocnější než zlato? Troškovy Čertoviny lákají do kina

Finální upoutávka k Čertovinám:

V přestrojení za čeledíny se oba čerti dostanou na statek a zdá se, že konečně budou mít úspěch. Vypočítavý sedlák totiž chce svoji dceru Haničku provdat za nafoukaného statkáře Kopyta. Hanička však miluje čeledína Jana, a aby vše dobře dopadlo, je potřeba vzít na pomoc pekelné síly.
Karel Dobrý
Čertoviny - Karel Dobrý | Fénix Film / Vojta Resler
V hlavních rolích čertů se představí Jakub Prachař a Dominick Benedikt. Pekelné osazenstvo doplnil ve filmu Karel Dobrý v roli Lucipera. Haničku hraje Sara Sandeva, jejího milého Jana mladý herec Richard Jaroslav Müller, sedláka Oldřich Navrátil, statkáře Kopyta Jaromír Nosek.
Někteří z herců pracovali s režisérem Zdeňkem Troškou poprvé, jiní se k němu před kameru vracejí. Jaké to bylo na Čertovinách? „Je to pro mě příjemná spolupráce. Pohoda na place a hravá atmosféra,“ říká Karel Dobrý, který si po upírovi ve Strašidlech (2016) nyní zahrál vládce pekel Lucipera.
Sara Sandeva, Richard Jaroslav Müller
Richard Jaroslav Müller a Sara Sandeva | Fénix Film / Vojta Resler
Já si Zdeněčka hrozně vážím jako osoby i jako pana režiséra. Pro mě je velká čest zahrát si v pohádce režiséra, který režíroval pohádky, na kterých jsem vyrůstala - Princezna ze mlýna a tak dále. Takže spolupráce je neskutečně dobrá,“ souhlasí představitelka Haničky Sara Sandeva.
Do kinuvede Čertoviny společnost CinemArt CZ 4. ledna 2018.
Obrázek článku