US tržby: Bitva v Dunkerk s Atomic Blonde a otravnými smajlíky

US tržby: Bitva v Dunkerk s Atomic Blonde a otravnými smajlíky
Dost možná i nejhorší, pokud budeme vycházet z diváckých ohlasů. 8% na Rottentomatoes je samozřejmě bída, ale pořád by mohlo být hůře. Zato divácké hodnocení 1.4 z 10 na IMDB už slibuje zážitek srovnatelný s klystýrem. Přestože tak animáky velkých studií běžně startují mezi třiceti a padesáti miliony, Emoji ve filmu skončili na 25. Pořád to není vyložený průšvih, neboť film stál jenom 2x tolik. Nová dojná kráva pro studio se ale nenarodila a za měsíc už o filmových smajlících nikdo vědět nebude.
Přestože v pátek měli smajlíci našlápnuto na první pozici, nakonec skončili o debutovém víkendu druzí. První místo si udržel válečný Dunkerk Christophera Nolana, platící již nyní za jednu z největších filmových událostí letošního roku. Snímek má po necelých dvou týdnech na kontě 234 milionů a Nolan jím znovu potvrzuje, že dokáže masám prodat jakékoli téma.
O víkendu startovala i eRková Atomic Blonde s Charlize Theron v hlavní roli. Film sice nedosahuje kvalit Johna Wicka, na druhou stranu ale nabízí jednu z nejlepších akčních scén všech dob. A Theron je přímo fenomenální. Start až na čtvrtém místě za 18 milionů vypadá nic moc, ale nezapomínejme, že první Wick si musel vystačit dokonce jen se 14 miliony. A jaký z toho byl nakonec hit! Atomic Blonde zřejmě čeká, vzhledem k dobrým ohlasům, stejný osud a protože nebyla drahá, pokračování by nemělo nic stát v cestě.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.