30. týden-kinopremiéry: Krotitelky, duchové, Jason Bourne a Jiří Langmajer

30. týden-kinopremiéry: Krotitelky, duchové, Jason Bourne a Jiří Langmajer
Jason Bourne | Universal Pictures
Jason Bourne
Jason Bourne | Universal Pictures
Držitel Oscara Matt Damon se vydává na čtvrtou misi agenta bez minulosti. Další film s chlápkem, který se jmenuje Bourne (Jason Bourne), nese prozaicky i jeho jméno. Rád by vedl obyčejný život. Všichni kolem mu ale znovu našeptávají, že nezná celou pravdu o své minulosti.
Tak jaké to bude tentokrát? Pořád velmi solidně nabušené. Detailisty pozlobí naivní přístup k hackerství. Nečekejte ale žádnou revoluci.
Matt Damon
Z recenze Františka Fuky: "Tento Bourne je přibližně stejně dobrý, jako trojka, ale dávám mu o 10 procent méně, protože je to opravdu skoro to samé. Za pár měsíců si už určitě nebudu pamatovat, která efektní honička byla ve kterém Bourneově filmu." Všechny recenze Jasona Bournea si přečtete zde. Prozatím 70 procent.
Krotitelé duchů
Tak jsou (konečně?) tady! Po 32 letech od oblíbeného originálu míří do kin Krotitelé duchů (2016). Spíš krotitelky, slušelo by se dodat. Tvůrcům se podařilo dát dohromady ty nejlepší komičky současnosti, ale scénář a nápady zůstaly na úrovni originálu. Na rottentomatoes hodnotí 73 procenty. Tuzemští recenzenti jsou přísnější, dávají průměrnou známku 48 procent.
Kristen Wiig, Melissa McCarthy
Krotitelé duchů
Za necelé dva týdny od nasazení v USA a zbytku světa snímek s rozpočtem 144 miliónů USD utržil 130. Ta obroda osmdesátkových titulů už víc než kulhá. Nic už ale nemůže být tak roztomile naivní a zábavné, jako filmy z té doby. Řekněte to někdo prosím producentům.
Jiří Langmajer
SEZN@MKA | BontonFilm
Jiří Langmajer je na roztrhání! No vážně. A jdou po něm třicítky i dvacítky, které se seznamují ... no hádejte kde? No přece na SEZN@MCE (2016). Product placement v samotném názvu filmu jsme tu asi ještě neměli. Ona celá ta romantická komedie, v níž Langmajer hraje šéfa seznamovací agentury, aby napravil pověst mužského rodu, působí dost zvláštně. Naivně. Klišoidně. A bez nadsázky. Být ženami, snad bych se i ozval, že se mě to dotklo. Podívejte se na trailer.
Heidi, děvčátko z hor
Dále do kin míří rodinný film Heidi, děvčátko z hor (2015) pojednávající o nezkažené přírodě, holčičce, kterou vychovává dědeček, a její konfrontaci se zdánlivě civilizovanými lidmi z velkoměsta. Komu se líbila Bella a Sebastián a má slabost pro notoricky známou knižní předlohu, která byla nesčíslněkrát zfilmováa, měl by vyrazit i na Heidi. Recenzenti dávají 72 procent.
Montenegro
Montenegro
V horách se odehrává i roadmovie Montenegro, kterou dávali autoři dohromady několik let za méně než 1 milión korun. Příběh pojednává o srbské studentce, která se rozhodne navštívit svou kamarádku z Černé Hory. Na cestu se vydá se svou známou a dvěma cizími mladíky. Co je realita a co vize filmové hrdinky? Odpověď dá Montenegro. Že by druhá Dvojka (2009)?
Bálint Sótonyi, Angéla Stefanovics
Lily Lane
Na závěr si představíme maďarské drama Lily Lane talentovaného Benedeka Fliegaufa. Jeho nový film je dle slov distributora "enigmatickou vycházkou do hlubin dětství a paměti, v jejímž epicentru stojí Rebeka a její malý syn Dani. Motivy rozvodu, úmrtí a shledání mají v tomto evokativním filmu stejně důležitou funkci jako strašidelná vyprávění a neobvyklé ponuré fantazie, v nichž se čas a prostor stékají dohromady." Působivé, upřímné a originální.
Lily Lane
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.