CZ tržby: Po víkendu vede nová Doba ledová. Dlouhodobě další animák Hledá se Dory

CZ tržby: Po víkendu vede nová Doba ledová. Dlouhodobě další animák Hledá se Dory
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Předposlední červencový víkend byl tím slabším, co se návštěvnosti a tržeb týče. Na prvenství stačilo Době ledové: Mamutímu drcnutí 39.124 diváků, kteří v pokladnách nechali 5.5 miliónu korun. Pátý díl ledových skopičin nicméně brzy pokoří metu 200 tisíc diváků a možná se nadějeme toho, že časem přeskočí zapomnětlivou rybku Dory, českého Tygra, Orky z Warcraftu i hrdiny Knihy džunglí. A to se jedná o nejslabší díl animované série... Marketingová péče se nezapře. Co přijde příště? Mamuti ve skafandrech?
Gabriel Bateman
Zhasni a zemřeš
Na druhé místo se dostala hororová novinka Zhasni a zemřeš. Snímek, který vzešel z produkční stáje experta na strašidelný žánr Jamese Wana, vidělo v 78 kinech 23.224 fanoušků. V pokladnách nechali 3.15 miliónu korun. Snímek s minimálním rozpočtem (4.9 miliónu USD) už stihl celosvětově utržit téměř 30. Lekce z efektivity.
Třetí příčka patří slovenskému filmu českého režiséra. Retro drama ze školního prostředí Učitelka natočil Jan Hřebejk původně jako televizní snímek. Nakonec jej o premiérovém víkendu (čtvrtek-neděle) v českých kinech zhlédlo 11.827 diváků. Za lístky utratili 1.5 miliónu korun.
Hledá se Dory
Hledá se Dory
Šestý víkend v kinech a čtvrtá příčka pro veleúspěšný animák Hledá se Dory. Zájem o tuhle modrou rybku opadává; aktuálně snímek vidělo 10.771 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.45 miliónu korun. Dlouhodobě Dory nicméně patří v rámci aktuálního žebříčku UFD Top 20 prvenství. Film vidělo nejvíce diváků (313.382) a utržil též nejvíc peněz (43.48 miliónu korun). Doba ledová bude mít co dělat.
Mezi propadáky se naopak řadí Legenda o Tarzanovi (2016), aktuálně na sedmém místě (4.621 diváků, 708 tisíc korun). Za necelé tři týdny snímek vidělo pouze něco málo přes 40 tisíc diváků. Tržby činily 6 miliónů korun.
Inma Cuesta, Adriana Ugarte
Julieta | Bioscop
V kinech nebyl zájem ani o další čtvrteční novinky - Almodóvarovu Julietu (15. místo, 1.948 diváků, 247 tisíc korun) a hudební dokument Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne (20. místo, 1.000 diváků, 80 tisíc korun).
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.