US tržby: Létu sluší hezké počasí a animované filmy

US tržby: Létu sluší hezké počasí a animované filmy
Přesto se urodil o víkendu hit a to dost velký. Animák Tajný život mazlíčků, vyzbrojen velmi dobrými recenzemi (z čehož mám jako člověk žijící v bytě se psem upřímnou radost), získal od amerických diváků úctyhodných 103 milionů dolarů, což je vůbec nejlepší otvírák, jaký se kdy filmu s ratingem PG povedl (do téhle chvíle byl vítězem čtvrtý Shrek, který otevřel "jen" za 70).
Snímek si navíc ze zbytku světa připsal dalších 42 milionů, takže má po pár dnech na kontě celkem 145. A to stál 75! O pozici hitu je rozhodnuto a do pár let zcela jistě dorazí do kin pokračování (a o pár let později nejspíš další).
Adam DeVine, Zac Efron
Druhá nejsilnější novinka je paradoxně až na desátém místě. Ne, že by se nikdo z nováčků neumístil výše (jeden tam je), ale jde o poměr cena/výkon. Desáté skončilo indické romantické akční drama Sultan, jemuž stačilo pouhých 283 kin k tomu, aby vydělalo 2.2 milionů dolarů. Indických filmů do amerických kin moc nechodí, když už ale ano, mají věrné diváky jisté.
Poslední novinkou v TOP10 je komedie Mike i Dave sháněj holku se Zacem Efronem, která nemá nic moc hodnocení a odstartovala za 16.6 milionů. To není vyloženě málo pro film, co stál 33 milionů a možná si říkáte, proč jsem Sultan označil za úspěšnější. Inu, Make a Dave měli k dispozici 10x více kin než Sultan. Takže podle jednoduchých počtů si Sultan odnesl z 283 kin více než Mike a Dave. Neúspěch to každopádně není. Komediální hity to ale umí výrazně lépe a s přehledem otevírají i za 30 nebo 40 milionů dolarů.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.