US tržby: Síla neusíná, osm hrozných tarantinových dítek se pomalu probouzí

US tržby: Síla neusíná, osm hrozných tarantinových dítek se pomalu probouzí
Daddy's Home
Na domácí půdě má film momentálně 742 milionů. Z amerických kin za celou existenci kinematografie vydoloval víc jen Avatar. A to o pouhých 18 mega! Síla se probouzí má reálnou šanci, že jen v Americe vydělá miliardu. To je přímo neskutečné číslo, které se ještě před měsícem jevilo nereálné.
Celosvětově má již Síla 1.5 miliardy a je šestým nejúspěšnějším filmem všech dob. Hravě se vyhoupne na třetí místo, kde je momentálně Jurský svět s náskokem nějakých 150 milionů. Pak už to bude těžší. Druhý Titanic má 2.1 miliardy a dosavadní král Avatar dokonce 2.7. Není to malý rozdíl, pokud si ale nové Star Wars udrží dosavadní tempo, klidně mohou oba filmy pokořit.
us-trzby-sila-neusina-osm-hroznych-tarantinovych-ditek-se-pomalu-probouzi
Daddy's Home
Nečekanou výdrž projevuje i mizerně hodnocená komedie Daddy's Home na druhém místě, která si ukrojila z koláče návštěvnosti dalších 29 milionů.
Na třetí místo si polepšila nová tarantinovka Osm hrozných. Ta se konečně dočkala širšího nasazení (2474 kin) a i když výsledných 15 míčů přímo neoslní, film má již na domácích tržbách 29 milionů a to stál jen 44. Celosvětové tržby by přesto měly bez problémů atakovat 200 milionů a to navzdory předčasnému úniku v obstojné kvalitě na internet. Pokud bude mít film menší úspěch než jeho předchůdci, bude to proto, že není zdaleka tak divácky vděčný (jde o podstatně ukecanější a komornější podívanou, než co Quentin Tarantino předvedl v Hanebný pancharti a Nespoutaný Django).
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.