US tržby: Rychle a zběsile 7 předvádí působivou jízdu vstříc miliardě

US tržby: Rychle a zběsile 7 předvádí působivou jízdu vstříc miliardě
Není pochyb, že Rychle a zběsile 7 hravě pokoří magickou hranici jedné miliardy. Tržby v Americe sice klesly o téměř 60%, s tím se ale po minulém razantním nástupu počítalo. A pořád si film připsal jen ze Států dalších 60 milionů. Nemluvě o fantastickém startu v Číně, kde se znovu potvrdilo, že jde (pro filmaře) a druhý nejdůležitější trh současnosti. Tam sedmá štace oblíbené série otevřela za 68 milionů, čímž zlomila dosavadní rekord.
Navzdory drtivé síle Rychle a zběsile si "svoje" drží na druhé pozici animák Konečně doma, jemuž o víkendu diváci přidali 19 milionů. Až třetí skončila novinka podle románu Nicholase Sparkse Nejlepší jízda. 13 a půl milionu není žádné oslnivé číslo v rámci statistik a je znát, že zájem o filmy podle tohoto autora postupně upadá. Přesto se jich nepochybně ještě pár natočí.
Do první desítky se též nově prodrala komediální dramata Danny Collins a Al Pacinem (deváté místo) a While We're Young s Benem Stillerem a Naomi Watts (desítka). Oba filmy se již nějakou dobu v Americe hrají, oba mají skvělé recenze a konečně se o víkendu dočkaly nasazení do několika stovek sálů. Zatím je jejich promítání pojato spíše klubově, pokud ale dojde na plnohodnotné nasazení do kin, možná do desítky ještě výrazněji promluví.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.