Comic-Con Prague ještě ani nezačal a už slaví první úspěchy

Comic-Con Prague ještě ani nezačal a už slaví první úspěchy
John Rhys-Davies - Pán prstenů: Návrat krále (2003) | New Line Cinema
Co je to vlastně Comic-Con? Označení pro akce obrovských rozměrů, které se konají pravidelně po celém světě. Setkávají se zde fanoušci převážně komiksů, ale také filmů, seriálů, knih, her a japonských anime. Klasicky zde probíhají nejrůznější soutěže, zábavní programy, přednášky a v neposlední řadě jsou zde zajímavé prodejní stánky s produkty z vašich fandomů, které na běžném trhu rozhodně nenajdete.
prague-comic-con-jeste-ani-nezacal-a-uz-slavi-prvni-uspechy-7
Vienna Comic-Con (2019) | Martina Hešová
Comic-Conů máme ročně po Evropě hned několik. Roky a roky se čeští fanoušci popkultury vydávali do Paříže, Berlína nebo do Vídně. Letos se ale vůbec poprvé vydají zahraniční fanouškové k nám a naši domácí si můžou pískat. Comic-Con Prague má již nyní slušně nakročeno na to být největší a nejlepší fanouškovskou akcí roku. Nejprve byly ohlasy sice různorodé, ale nakonec se organizátoři dočkali vyprodaných lístků na hlavní den festivalu (na sobotu), což je na první ročník naprosto nečekaný úspěch. Zvědavost fanoušků tedy nejspíš zvítězila nad nejistotou a Comic-Con se tak může těšit několikatisícové návštěvnosti.
Comic-Con Prague se veřejnosti otevře tento pátek spolu s úderem druhé hodiny odpolední. Už od 15:00 se můžete účastnit první Talk Show, na které se můžete setkat s hvězdami ze Hry o trůny (2011), Vladimírem Furdíkem a Ianem McElhinneynem. Hned poté se zde objeví slavný Hellboy (2004) Ron Perlman a Kroenen, Ladislav Beran. Pokud vás ale spíš zajímá něco na přiučení, můžete navštívit cosplay stage, kde si pro vás mistři svého oboru připraví zajímavé přednášky týkající se nejen cosplaye, ale také 3D tvorby a fotografování.
prague-comic-con-jeste-ani-nezacal-a-uz-slavi-prvni-uspechy-1
Ron Perlman aka Hellboy (2004) | Revolution Studios
Sobota pak bude doplněna o několik zajímavých besed s pozvanými hosty. V rámci programu můžete jít také na nejrůznější fanouškovské přednášky, které vás seznámí například s japonskými hororovými hrami, dostane se vám možnosti nahlédnout do konceptů Strážců Galaxie (2014) nebo se budete moci účastnit kouzelného kvízu ze světa Harryho Pottera. To ale není samozřejmě zdaleka vše. Program je plný přednášek, soutěží a her mnoha žánrů a vybere si z něj doopravdy každý.
prague-comic-con-jeste-ani-nezacal-a-uz-slavi-prvni-uspechy-4
Strážci Galaxie (2014) | Marvel Studios
Celý festival pak bude ukončen v neděli 9. února kolem 18:00. Jestliže jste tedy zklamaní z toho, že se na festival už pouze v sobotu nedostanete a nevyplatí se vám kupovat vstupenky na celý con, rozhodně se nezdráhejte navštívit ho i v neděli. Program bude stejně bohatý jako v předešlých dnech a budete mít na vše jistě spoustu času.
Poznáte světelné meče ze Star Wars?