Tenkrát v Hollywoodu: Jaké jsou první ohlasy na předposlední film Quentina Tarantina?

Tenkrát v Hollywoodu: Jaké jsou první ohlasy na předposlední film Quentina Tarantina?
Tenkrát v Hollywoodu (2019) | Sony
Filmem Tenkrát v Hollywoodu se Quentin Tarantino klaní kinematografii 60. let minulého století, vzpomíná na své dětství a připomíná též konec bezstarostného "léta lásky" květinového hnutí hippies. Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) je hercem uvězněným v nekompromisním hollywoodském systému kinematografického kolosu, jehož parťákem a kaskadérským dablérem je Cliff Booth (Brad Pitt). Za sousedku má skutečnou hereckou hvězdu své doby, Sharon Tate (Margot Robbie), která ještě netuší, jak krutý osud si pro ni přichystali členové maniakální sekty The Family soustředěné kolem Charlese Mansona (Damon Herriman).
21b24a1e
Tenkrát v Hollywoodu - Leonardo DiCaprio
Po trailerech a parádních dobových plakátech přicházejí ke slovu první recenze těch, kteří měli šanci vidět Tenkrát v Hollywoodu na festivalu v Cannes mezi prvními. Web RottenTomatoes prozatím shromáždil 54 kritik filmu, z nichž je 94 procent kladných. Průměrná známka činí 8.15 z 10. Vzhledem k tomu, že má nicméně snímek u nás premiéru až začátkem srpna, lze očekávat, že prvotní nadšení opadne. Tak si to zatím nekažme a představme si pár prvních ohlasů; kladných i těch záporných.
KLADNÉ OHLASY
"Retro parádička, která vás uvede do světa populární kultury - je tu televize, filmový průmysl, populární hudba a ano, také fůra vaty."
(Ed Potton, Times - UK)
"Je to zřejmě autorův nejvtipnější kousek, ale překvapivě též jeho mimořádně smířlivý film, možná nejsmířlivější za posledních deset let."
(Bilge Ebiri, New York Magazine/Vulture)
"Přestože má mimořádně temné momenty, Tarantino ani tady nezapomíná na své poslání, kterým je bavit za každou cenu."
(Damon Wise, Uncut Magazine - UK)
"Jak se ozvou The Mamas & the Papas změní se snová Kalifornie v noční můru a Tarantino vstoupí na minové pole."
(Luiz Oliveira, Battleship Pretension)
ZÁPORNÉ OHLASY
"Přestože se pobavíte při pohledu na DiCaprio, který se převléká do hloupých kostýmů a předstírá, že je béčkový herec, meta-humor nedosahuje takových kvalit, jak by si Tarantino přál."
(Giovanni Marchini Camia, Bloomberg News)
Tenkrát v Hollywoodu