Česká kina hlásí: Diváci chtějí líbat jako ďábel v Maroku!

Česká kina hlásí: Diváci chtějí líbat jako ďábel v Maroku!
Avengers si drží druhou pozici.
Líbáš jako ďábel (2012) do kin nevtrhl s podobnou razancí jako před lety jeho předchůdce Líbáš jako Bůh (2009), kterého během premiérového víkendu vidělo přes 146.000 diváků. Jedno je ovšem téměř jisté, Líbáš jako ďábel předběhne marvelovské Avengers (2012). Ti sice již brzy zaznamenají dvě stě tisíc shlédnutí, ale návštěvnost jim značně klesá (aktuální víkend pouhých 17.462 diváků). Základna komiksových fanatiků se vyčerpala a ke slovu přichází komedie z exotického Maroka a známí čeští herci v komických situacích.
ceska-kina-hlasi-divaci-chteji-libat-jako-dabel-v-maroku-1
Diktátor Sacha Baron Cohen to po premiérovém víkendu dotáhl na třetí místo.
Diktátor Sacha Baron Cohen se zas až tak nesměje. Skončil sice o víkendu třetí (vidělo ho 15.494 diváků), ale přiznejme si, že po úspěšném Boratovi (2006) a Brünovi (2009) to není v případě Diktátora (2012) bůhvíjaký výsledek. Že už by politika a multikulturní spletenec lidi tolik přiváděl v apatii? A to se Cohen tolik snažil, aby to bylo zábavné…
ceska-kina-hlasi-divaci-chteji-libat-jako-dabel-v-maroku-2
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka jednoznačně vede z dlouhodobého hlediska.
V aktuálním žebříčku Top20 figurují hned tři české snímky, které překonaly stotisícovou hranici divácké návštěvnosti. Jednoznačně vede Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (r. 2012, 365.297 diváků). Druhá je další komedie, retrosnímek Probudím se včera s Jiřím Mádlem v hlavní roli (r. 2012, 172.493 diváků). A třetí po premiérovém víkendu Líbáš jako ďábel. Co myslíte, překoná zkušená Marie Poledňáková dosavadní úspěch mladého režiséra Jana Prušinovského?
Aktuální žebříček návštěvnosti tuzemských kin naleznete zde.