Líbáš jako ďábel

49%
Líbáš jako ďábel
Plakát traileru

Příběh nového filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí a vaši bývalí partneři do společného života nutně stále patří.

Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel  Karel se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe.

František s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři, kteří ve Františkových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Pro náš pár teprve teď nastává opravdová zkouška jejich vztahu.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
2
Kdysi Hitmaker české kinematografie Marie Poledňáková zapadla do šedých vod průměru. Nevím co se to se všemi tvůrci děje. Jestli časem ztrácí svůj čich na filmy a um,nebo je to touto dobou. Každopádně od filmu Jak se krotí krokodýly jsem ztratil v důvěru i v Poledňákovou a tímto filmem mne jen utvrdila v tom,že český film dávno ztratil svůj lesk.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Řekl jsem si, že se jednou podívám na film tak, jak ho vidí "obyčejný Čech" - tedy v televizi. Samozřejmě jsem tomu nevydržel věnovat pozornost. Reklamní pauzy byly v podstatě milým vysvobozením, protože reklamy na prací prášky a upoutávky na dvacátou osmou letošní reprízu Purpurových řek byly o několik řádů zábavnější než oslizlý produkt Marie Poledňákové. K tomu filmu ani není co říct. Jen že prostě "ne".
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Pamatuji si, že jsem viděl tento film v kině a náramně si ho užil. Přeci jen to je ale už 10 let, kdy opakování je matka moudrosti, takže jsem si dneska film pustil raději znovu. Pokračování Líbání už od první minuty útočí opravdu nádhernými záběry. Je s podivem, jaké se z toho stalo klišé, ale opět tu budu chválit výbornou kameru Vladimíra Smutného, neboť ten člověk zkrátka ví, jak prodat každý záběr. To samé mohou s klidným srdcem říct o hudbě Petra Maláska, který chápe, co je to "leitmotif" a to, jak ho umí kombinovat s tématikou zemí, kde se film odehrává, automaticky předčí kdejakého jiného skladatele (nejen v našich končinách). Chválím i střih, protože spád je přímo razantní a dokonce chválím i Poledňákovou, neboť hlášek je opravdu hodně, nápadů ještě víc a vážně jsem se celou dobu bavil a nenudil ani minutu. Dokonce to i celé sedí pohromadě daleko lépe než první díl a to jsem ještě nezmínil skvělé rozšíření castingu o role cizinců, neboť tam jsem se tetelil blahem už jen kvůli těm výkonům. Sakra, to mi to hezky sedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Líbáš jako ďábel (více)
  • Česká republika Líbáš jako ďábel
  • Česká republika Calujesz jak szatan
Premiéra v ČR:
17. 5. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Další z kolekce Líbáš jako ďábel


Podobné


Powered byJustWatch