Potopí Hunger Games megahit Titanic, nebo ho 3D repríza dokáže překonat?

Potopí Hunger Games megahit Titanic, nebo ho 3D repríza dokáže překonat?
Možná, že je "Králem světa", šance ale tentokrát nejsou nezbytně na jeho straně. Řeč je o 3D verzi Cameronova Titanicu (1997), která zrovna přišla do kin (přičemž IMAX to bere velmi vážně). A přestože do neděle očekává celkové tržby mezi 25-30 milony dolarů, na sesazení současného krále, tedy blocbkusteru Hunger Games (2012), z trůnu, to zřejmě nebude dost.
Podle serveru Deadline.com utržil Titanic jen ve středu 4.5 milionu dolarů.
potopi-hunger-games-titanic-1
Původní verze Titanicu vydělala první víkend "pouhých" 28 milionů dolarů, postupně ale nabrala takový drajv, že tržbami pokořila 15 týdnů po sobě - což se dosud žádnému jinému filmu nepodařilo. Nakonec vydělal 600 milionů dolarů v Americe a dalších 1.2 miliardy ve světě. Drží tak druhé místo mezi neúspěšnějšími filmy všech dob - první je (taktéž Cameronův) Avatar (2009), který vydělal celosvětově rovnou 2.7 miliard dolarů.
Hunger Games ale také nejsou žádné máslo. Adaptace bestselleru Suzanne Collins vydělala od březnové premiéry již 258 milionů dolarů a stala se tak šestým nejrychlejším filmem, který pokořil hranici 250 milonů - čímž předběhly Titanic i Avatara.
potopi-hunger-games-titanic