Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na promítání kultovního thrilleru Dealer s Madsem Mikkelsenem

Kinobox v Edisonu: Získejte lístek na promítání kultovního thrilleru Dealer s Madsem Mikkelsenem
Dealer | Balboa Entertainment
I tento měsíc budete mít v rámci cyklu Kinobox v Edisonu možnost vydat se zdarma do stylového pražského kina na projekci jedinečného snímku. V pátek 20. ledna od 19 hodin můžete ve spolupráci s přehlídkou Scandi vidět snímek Nicolase Windinga Refna s názvem Dealer.
Dealer
Dealer | Balboa Entertainment
Pro Refna, který se později proslavil filmy jako Drive, Jen Bůh odpouští či Bronson, se jednalo o celovečerní debut, na který později navázal i dalšími dvěma díly. Už tento snímek představil Refna jako energického režiséra s vytříbeným vizuálním cítěním a schopností vtáhnout publikum do jeho životem pulzujícího světa.
Protagonistou snímku je malý drogový dealer Frank (Kim Bodnia), který musí během několika dnů splatit dluh nebezpečnému narkobaronovi v podání Zlatka Burice (známého třeba z nedávného Trojúhelníku smutku). Adrenalinová jízda, jež Adamu Sedlákovi posloužila jako hlavní inspirační zdroj pro skvělý BANGER., navíc nabídla první filmovou roli Madsi Mikkelsenovi.
Dealer
Dealer | Balboa Entertainment
Snímek z roku 1996 se o pár dní později, konkrétně 26. ledna, dostane i do širší distribuce v kinech. Díky Kinoboxu si však můžete tento specifický kousek severské kinematografie připomenout ještě o pár dnů dříve. Projekci uvede Martin Svoboda z redakce Kinoboxu a po skončení snímku o něm povede diskusi s šéfredaktorem Kamilem Filou.
Projekce Dealera se uskuteční v rámci přehlídky současného severského filmu Scandi. Ta proběhne od 18. do 25. ledna a vedle oprášení některých klasik se publikum může těšit i na několik předpremiér.

Jak se dostat na projekci?

Čtenáři a čtenářky webu Kinobox.cz mají možnost tento snímek vidět zadarmo. Podmínky jsou stejné jako minule. Stačí mít vytvořený účet na našem webu a ohodnotit během posledního měsíce alespoň pět filmů či seriálů z naší databáze. Pokud tyto podmínky splňujete (nebo jejich naplnění věnujete pár minut času), stačí vyplnit tento formulář. Máme k dispozici 25 vstupenek, takže neváhejte – odměnění budou nejrychlejší z vás.
Dealer
Dealer | Balboa Entertainment

Kinobox v Edisonu

Edison Filmhub najdete v srdci Prahy mezi hlavním nádražím a Jindřišskou. Za svůj název nevděčí nikomu menšímu než průkopnickému vynálezci Thomasi A. Edisonovi, mimochodem jednomu z prvních filmových tvůrců. Kino se totiž nachází v Edisonově transformační stanici, nepřehlédnutelné funkcionalistické stavbě, jež patří do fondu UNESCO.
Další projekce bude následovat v únoru, proto bedlivě sledujte náš web a sociální sítě, kde najdete aktuální informace.

Kinolog: Avatar 2 je nejlépe udělaný film všech dob. Proč to většina lidí neuvidí?

Po 13 letech přichází pokračování 3D sci-fi Avatar. Je podobně technicky revoluční jako jednička, ale rozdílů si všimne jen trénované oko. Nadšení brzdí, že i druhý díl vychází z podobně problematických dějových konceptů.