Nejočekávanější filmové a seriálové hity letošního léta. Dinosauři, muslimská supehrdinka, Elvis a další lákadla

Nejočekávanější filmové a seriálové hity letošního léta. Dinosauři, muslimská supehrdinka, Elvis a další lákadla
Jurský svět: Nadvláda | Universal Pictures
Zde je seznam těch neočekávanějších filmů a seriálů, na které se můžete těšit od června do srpna a poznačit si je ve svých kalendářích, pokud je nechcete minout.

The Boys

Hned na začátek června si Amazon Prime připravil premiéru třetí řady seriálu The Boys. A pro diváky a divačky je připraveno něco skutečně výjimečného – muzikálově laděný díl. Poměrně netradiční změna směru, kterou ale autor seriálu Eric Kripke toužil udělat už dlouho. Jak do sebe vše zapadne a jak se herci s něčím takovým popasovali, zjistíte již 3. června.
nejocekavanejsi-filmove-a-serialove-hity-letosniho-leta-dinosauri-muslimska-supehrdinka-elvis-a-dalsi-lakadla
The Boys | Amazon Prime Video

Ms. Marvel

Téměř týden po Boys startuje na Disney+ seriál Ms. Marvel, který publiku představí úplně první muslimskou superhrdinku všech dob. V civilu se jmenuje Kamala Khan a jedná se o šestnáctiletou dívku pákistánsko-amerického původu. Své superschopnosti získala prostřednitvím kontaktu s mlhou, již vyvolala substance zvaná Terrigen Mist. Kamala díky tomu dokáže zmenšovat nebo zvětšovat celé své tělo nebo pouze končetiny podle toho, jak zrovna potřebuje. Premiéra je stanovená na 8. června.
Ms. Marvel
Ms. Marvel | Marvel Studios

Hustle

Ve stejný den, tedy 8. června, bude mít na Netflixu premiéru i snímek Adama Sandlera Hustle. Sportovní drama z prostředí basketbalu vypráví příběh bývalého scouta NBA Stanleyho Berena, který při procházce španělským Madridem objeví nečekaný talent, který se rozhodne dostat do nejvyšší soutěže.
Adam Sandler
Životní trefa | Netflix

Peaky Blinders

Na červen je také připravená premiéra poslední, šesté řady divácky úspěšného seriálu Gangy z Birmighamu (Peaky Blinders) v produkci Netflixu. Pro milovníky pořadu je určitě skvělou zprávou, že v současné chvíli vzniká film i několik seriálových spin-offů. Premiéra závěrečné sezóny tohoto seriálu, který zahájil svou pouť již před deseti lety, je stanovená na 10. června.
Cillian Murphy
Peaky Blinders | BBC (British Broadcasting Corporation)

Jurský svět: Nadvláda

A jdeme do kina. 9. června startuje v kinech premiéra třetího dílu filmové série Jurský svět s podtitulem Nadvláda, která svede na plátno nejen herce z nové trilogie, ale i z té původní. Jeff Goldblum, Sam Neill a Laura Dern se vrací!
Laura Dern, Sam Neill
Jurský svět: Nadvláda (2022) | Universal Pictures

Rakeťák

Oblíbená postavička Buzze Rakeťáka se vrací, ovšem tentokrát v úplně jiné podobě. Seznamte se se skutečným astronautem, který dal legendární hračce ze snímků Toy Story svou tvář. Příběh Rakeťáka zamíří do kin 16. června a jedná se o jeden z nejočekávanějších animákům letošního roku.
Rakeťák
Rakeťák | Pixar

Umbrella Academy

A zpět k televizi. 22. června startuje na Netflixu premiéra třetí řady fantasy seriálu Umbrella Academy. Zatímco Umbrella Academy alespoň částečně jako jistá verze rodiny fungovala, byť netušila, jak zvládnout svou superhrdinskou roli, Sparrow Academy to má přesně naopak. Superhrdinským týmem je jedna radost, ale do rodiny má zatraceně daleko. Co se stane, když se tyto dvě skupiny Hargreveesových setkají?
The Umbrella Academy
The Umbrella Academy | Netflix

Elvis

Elvis – nejnovější snímek režiséra Baze Luhrmanna s Austinem Butlerem a Tomem Hanksem v hlavních rolích. Příběh krále rokenrolu Elvise Presleyho zamíří do kin 23. června a první ohlasy se zatím shodují na jediném – Butlerovo ztvárnění slavného zpěváka je výborné.
Austin Butler
Elvis | Warner Bros.

The Terminal List

Amazon Prime na 1. července stanovil premiéru osmidílné minisérie The Terminal List. Jedná se o adaptaci stejnojmenného thrilleru Jacka Carra z roku 2018, který u nás vyšel pod názvem Na seznamu smrti. Poručík jednotek Navy SEAL James Reece byl na jedné z tajných misí se svým týmem přepaden a jako jediný tento útok přežil. Po návratu domů je plný protichůdných vzpomínek a otázek, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Když však zjistí, že smrt členů jeho týmu nezavinil nepřítel, ale že jsou za ni odpovědná nejvyšší patra moci – tedy ti samí lidé, kteří ho poslali do boje, pustí se sám, bez podpory a zázemí, do nemilosrdné odvety...
Chris Pratt, Taylor Kitsch
Na seznamu smrti | Amazon Prime Video

Thor: Láska jako hrom

Posledních pár filmů studia Marvel bylo pro jejich hrdiny opravdu krušných. Spider-Man se ocitl bez domova i přátel, Doctor Strange se ztrácí ve vlastním šílenství a Thor si projde krizí středního věku.
„Nechtěl jsem znovu natočit Ragnarok,“ uvedl na adresu dalšího Thora režisér Taika Waititi. „Film je hotový, byla to jedna velká párty, ale chtělo to, abych přišel s něčím novým, kreativním, co by bavilo a zároveň přineslo to, co lidé od filmové série s Thorem nečekají. Tak jsem natočil film o krizi středního věku, protože všichni se v určitém okamžiku svého života musíme vyrovnat s láskou, ztrátou a svým místem ve světě. Jaký je důvod být hrdinou a jak se získanými schopnostmi naloži? Myslím si, že teď, kdy se svět stále ještě léčí z následků pandemie, je správný čas se ptát, zda pro svět i sebe samé děláme všechno, co můžeme.“
Jak se s těmito otázkami Thor popere, zjistíte 7. července v kině.
Chris Hemsworth, Natalie Portman
Thor: Láska jako hrom | Marvel Studios

The Gray Man

The Gray Man je nejočekávanějším snímkem, který si Netflix na letošní rok připravil. Filmová adaptace thrilleru Šedý muž od Marka Greaneyho bude mít premiéru 22. července.
Tajný agent CIA Court Gentry (Ryan Gosling) je jako stín, přezdívají mu Šedý muž a téměř nikdo nezná jeho skutečné jméno. Nikdy nemine svůj cíl, když ale odhalí nekalé praktiky uvnitř CIA, začne být nepohodlným svědkem, kterého je třeba zlikvidovat. Hon na něj zahájí bývalý kolega Lloyd Hansen (Chris Evans).
„Je těžké najít někoho na úrovni Chrise Evanse, aby přijal roli padoucha,“ uvedl režisér Joe Russo. „Proto moc filmů Gosling versus Evans neuvidíte. Chrise ale hraní záporáka baví, je to chvílemi zábavnější než představovat hrdinu. Proto se nám podařilo dát dohromady dvě takové hvězdy a postavit je proti sobě. Jejich postavy jsou komplikované stejně jako jejich motivy. Čeká je boj na život a na smrt,“ vysvětlil.
Chris Evans
The Gray Man | Netflix

Bullet Train

Pokud budete mít 4. srpna volno, můžete vyrazit na premiéru snímku Bullet Train v režii bývalého kaskadéra Davida Leitche. Jeho film vycházející ze stejnojmenného románu Kotara Isaky vypráví příběh sedmi nájemných zabijáků, kteří se ocitnou na palubě stejného rychlovlaku. Říkáte si, že sama zápletka slibující akční řežbu by vás do kina nedonutila jít? A co herecké obsazení a jména jako Brad Pitt, Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson, Hiroyuki Sanada, Andrew Kojiho, Michael Shannon, Zazie Beetz, Logan Lerman a Joey King? To už zní lépe že?
Brad Pitt
Bullet Train | Columbia TriStar

She-Hulk

Mark Ruffalo se vrací jako Hulk! A to v seriálu She-Hulk, který Marvel spustí na Disney+ 17. srpna. Hlavní hrdinkou příběhu je Bruceova sestřenice Jennifer (Tatiana Maslany), které Bruce musí poskytnout svou krev při transplantaci, a tak jeho příbuzná získá i jeho schopnost proměny. Na rozdíl od Bruce se ale ovládá a zůstává během přeměny sama sebou, sice silnou a zelenou, ale příčetnou. Role Abominationa jako hlavního záporáka příběhu se ujal Tim Roth.
Tatiana Maslany, Mark Ruffalo
She-Hulk | Disney