Drb týdne: objeví se herecký chameleon Tom Hardy v novém Matrixu?

Drb týdne: objeví se herecký chameleon Tom Hardy v novém Matrixu?
Tom Hardy jako Venom | Sony
Pokračování trilogie Matrix s podtitulem Resurrections je doslova za dveřmi a nikdo zatím netuší, zda se má z epických upoutávek radovat, nebo nechápavě kroutit hlavou. Režisérka Lana Wachowski bude sázet jednak na nostalgii a rekonceptualizaci populární trilogie, odstartované už roku 1999 kultovním Matrixem, jednak na moderní technologie a staronové herecké tváře. Vrací se Keanu Reeves jako Neo i Carrie-Anne Moss v úloze Trinity, přičemž mezi nováčky se objevují významná jména jako Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas či Jessica Henwick.
Poslední jmenovaná navíc právě prozradila, že se můžeme dočkat ještě
Matrix Resurrections
Matrix Resurrections | Vertical Entertainment
jednoho castingového překvapení. A to překvapení vskutku obrovského. Tom Hardy, držitel oscarové nominace za Revenanta a populární představitel Venoma, totiž podle Henwick nafilmoval utajované cameo. Hardy natáčel dvojku Venoma v San Franciscu v téže době, kdy město okupoval štáb Matrixu. A pokud to finální sestřih dovolí, ve filmu ho možná uvidíme. „Natáčeli jsme v San Franciscu zároveň s Venomem 2 a já potkala Toma Hardyho,“ svěřila se Henwick v rozhovoru pro Den of Geek. „A tím pádem pobíhám s Tomem Hardym v pozadí některých scén. A jsem moc zvědavá, jestli se tyhle záběry dostanou do finální verze,“ dodala.
Nepůjde tedy o žádnou významnou roli, nýbrž skutečně o titěrné cameo. Fanoušci tedy mohou při sledování zkoušet hru „najdi Hardyho“, a pokud jeho scény nebudou vyřazeny, možná se zrodí další populární střípek ze série ikonických filmových miniroliček (jako v případě Brada Pitta, jenž se objevil asi na dvě sekundy ve druhém Deadpoolovi a nechal si zaplatit šálkem kávy). Nebylo by to ostatně poprvé, kdy Hardy něco podobného podstoupil – zahrál si už jednoho ze Stormtrooperů ve Star Wars: Poslední z Jediů, ovšem tato scéna prý skončila na podlaze střižny.
Venom 2: Carnage přichází
Venom 2: Carnage přichází | če
S Tomem Hardym nebo bez, Matrix Resurrections vzbuzuje stále napjatější očekávání. Snad nepůjde o zklamání, na němž by případná Hardyho „rychloúčast“ byla nakonec tím nejzajímavějším aspektem.