Nový dokument pátrá po příčině záhadné smrti mladé herečky, která mířila ke hvězdám

Nový dokument pátrá po příčině záhadné smrti mladé herečky, která mířila ke hvězdám
Brittany Murphy | Universal Pictures
Většina diváků si vybaví herečku Brittany Murphy jako Shellie ve filmu Sin City – město hříchu (2005). Nepřehlédnutelná byla také ve filmech Narušení (1999), Neříkej ani slovo (2001), 8. míle (2002), Líbánky (2003) nebo Holky z lepší společnosti (2003). Devátého prosince 2009, když bylo Murphy pouhých 32 let, herečka náhle zkolabovala v koupelně a následně byla převezena do nemocnice, kde bohužel zemřela. Podle výsledků pitvy šlo o nešťastnou náhodu, příčinou selhání organismu byl zápal plic v kombinaci s neléčenou anémií a směsí léků, které lékaři našli v krvi. Zvláštní okolnosti jejího úmrtí „dokrmila“ smrt manžela. Ten zesnul pouhých pět měsíců po Murphy a i v jeho případě šlo o zápal plic v kombinaci s anémií.
Není se proto čemu divit, že i po dvanácti letech tento příběh vyvolává otázky, jimž se nyní věnuje dokument What Happened, Brittany Murphy?
Brittany Murphy
Přestože se v médiích hlavní téma dokumentu neprobíralo, svou roli mohl sehrát toxický vztah, jaký Murphy se svým mužem měla. Zda dokument nabízí nějaké odpovědi, si již nyní mohou ověřit předplatitelé služby HBO Max. Ta u nás zatím není dostupná, tak doufejme, že What Happened, Brittany Murphy? brzy zamíří i do nabídky knihovny „obyčejné“ HBO GO.
What Happened, Brittany Murphy?
What Happened, Brittany Murphy?