Vypadá to, že nový filmový Resident Evil dá konečně fanouškům to, po čem léta touží

Vypadá to, že nový filmový Resident Evil dá konečně fanouškům to, po čem léta touží
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film
Společnosti Sony Pictures a Screen Gems nyní přišla, pravděpodobně těsně před uvedením traileru, s prvním pohledem na připravovaný reboot Resident Evil: Raccoon City (někdy též uváděno pod názvem Resident Evil: Welcome To Raccoon City). A fanoušci by měli mít radost. Ostatně, jak už název filmu naznačuje, vydáme se do Raccon City. A také nás čeká Spencerovo sídlo.
Resident Evil: Raccoon City
Resident Evil: Raccoon City
Raccoon City, kdysi prosperující sídlo farmaceutického gigantu Umbrella Corporation, je nyní umírajícím městem na Středozápadě. Po odchodu společnosti je z města pustina... a pod povrchem se skrývá velké zlo. Když je toto zlo vypuštěno, obyvatelé města se navždy změní... a malá skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a k tomu přežila noc.
Snímek bude vycházet z prvních dvou dílů herní série, časově bude zasazen do roku 1998 a režisér Johannes Roberts (47 metrů, Oni 2) nehodlá nijak odkazovat na předchozí sérii s Millou Jovovich: "V mém filmu jsem se opravdu chtěl vrátit k původním prvním dvěma hrám a obnovit děsivý zážitek, který jsem měl, když jsem je hrál poprvé. A zároveň vyprávět lidský příběh o malém umírajícím americkém městečku, který je pro dnešní publikum relevantní... První film [s Jovovich, pozn. redakce] mám vlastně moc rád. Myslím, že je skvělý. A Milla vytvořila tak ikonickou postavu. Ale bylo to něco svého. Nebyl to vlastně ten Resident Evil, jak jsem ho znal - předchozí filmy nikdy nevystihovaly hru a pocity, které jsem měl při hraní. Což není kritika, myslím tím, že se jen vydaly jiným směrem. A já jsem se chtěl vrátit k hororu. Chtěl jsem spíše lekačky a atmosféru než plnohodnotnou akci. Myslím, že fanoušci hry to cítili stejně - chtějí vidět ikonické postavy a lokace a mít pocit, že film více odpovídá hernímu světu Resident Evil, takže to je vlastně důvod, proč jsme se rozhodli jít tímto směrem. Na filmu jsme pracovali ruku v ruce s Capcomem až do té míry, že jsme od nich vlastně dostali plány na návrhy Spencerova sídla a policejní stanice Raccoon, abychom je co nejdokonaleji ztvárnili. Dokonce máme přesné kresby na stěnách sídla. V Capcomu to nedávno poprvé viděli a byli nadšení a šťastní. A to mě - jako nerda - velmi potěšilo a nadchlo!," uvedl na adresu svého Resident Evilu Roberts...
...a nevím, jak vám, ale mně osobně to zní jako rajská hudba. Cítím to podobně jako Roberts, který navíc není žádný břídil a má k ruce opravdu fajnové obsazení, takže je dle mého na čase se začít těšit. V hlavních rolích se představí Robbie Amell (Chris Redfield), Kaya Scodelario (Claire Redfieldová), Hannah John-Kamen (Jill Valentineová), Tom Hopper (Albert Wesker), Neal McDonough (William Birkin) a Avan Jogia (Leon S. Kennedy).
Resident Evil: Raccoon City vstoupí do českých kin 2. prosince 2021.
vypada-to-ze-novy-filmovy-resident-evil-da-konecne-fanouskum-to-po-cem-leta-touzi
Resident Evil: Raccoon City | Constantin Film