Raya a drak konečně přináší detailní pohled na ústřední hrdinku

Raya a drak konečně přináší detailní pohled na ústřední hrdinku
Raya a drak | Walt Disney Studios
Studio Walt Disney tak nyní představilo další hrdiny z této animované dobrodružné podívané i první pohled na hlavní hrdinku - dračici Sisu v jedné z jejích mnoha podob.
raya-a-drak-konecne-detailni-pohled-na-ustredni-hrdinku-2
Raya a drak - Sisu | Walt Disney Studios
Při hledání posledního žijícího draka, který by jí měl pomoci zachránit Kumandru, musí Raya projít všech pět zemí tohoto úchvatného království. Jsou to země Srdce, Spáru, Tesáku, Páteře a Ocasu. A samozřejmě platí, že pro každou zemi si filmaři připravili osobitý vzhled, barvy, účesy postav, atmosféru i oblečení.
raya-a-drak-konecne-detailni-pohled-na-ustredni-hrdinku-1
Raya a drak | Walt Disney Studios
Jak už to u Disneyho bývá, hlavní hrdinka není nikdy sama, vždy má nějakého pomocníka (nejčastěji zvířecího) i další přátele, kteří jí na její cestě pomáhají a provázejí. Raya nebude jiná, i ona má zvířecího kamaráda, jmenuje se Tuk Tuk a vypadá jako obří svinka. Ostatně v traileru nám ho již ukázali, pojďme se ale podívat na zbytek představených postav. Jsou jimi obří válečník Tonk ze země Páteře, chlapík jménem Boun, kterého tvůrci označují za Hana Sola, jelikož se stará o přepravu všeho, co je potřeba a pro roztomilost je ještě doplňuje maličká Noi, která si ráda pohrává s kouzelnými příšerkami ongis z jejího města. Všechny tyto postavičky si můžete prohlédnout na vydaných obrázcích, které najdete v galerii článku.
Raya a drakmá premiéru přesně 5. března 2021.