Nová Disneyho princezna je na světě. Zda se s ní setkáme v kinech, to je prozatím ve hvězdách

Nová Disneyho princezna je na světě. Zda se s ní setkáme v kinech, to je prozatím ve hvězdách
Raya and the Last Dragon | Walt Disney Studios
Například snímek Duše od dceřiné společnosti Pixar rovnou míří na Disney+ a studio Disney se rozhodlo, že už nebude čekat na to, zda se někdy diváci do kina podívají a vsadí raději na jisté zisky a pustí své filmy na VOD. To je sice dobrá zpráva pro diváky, kteří službu domácího promítání vítají, ale už horší pro provozovatele kinosálů a dalších společností závislých na distribuci filmu. Ostatně, na toto téma se ve svém článku rozepsal kolega Lukáš Král.
Další plánovanou animovanou novinkou, kterou si Myší dům pro své publikum připravil, je dobrodružná fantasy podívaná s názvem Raya and the Last Dragon. Do kin by měla vstoupit 13. března příštího roku, ale pokud se situace ve světě neuklidní, je to na vážkách a možná hrozí, že i nová Disneyho princezna zamíří rovnou do našich obýváků.

Raya and the Last Dragon: Trailer

Raya a drak
Nyní si každopádně můžeme prohlédnout první záběry v představeném traileru. Příběh se odehrává ve fantastickém světě Kumandra, který obývá prastará civilizace a mýtičtí draci. Planeta byla rozdělena mezi pět oddělených klanů, které společně založily Dračí zemi. Draci jsou ale již dlouho pryč a Kumandru od té doby ohrožuje tajemná hrozivá síla. Raya je osamělá hrdá bojovnice, která se snaží zachránit svůj svět. Vydala se hledat ztraceného draka, který podle ní má moc Kumandru zachránit. Když ale dračici Sisu potká, nevypadá tak, jak by očekávala. Sisu je člověk a potřebuje Rayinu pomoc, aby dokázala zase získat svou skutečnou dračí podobu.