Disney+ bude mít seriálového Percyho Jacksona. Netflix vsadí na Kroniku Cartera Kanea a oživí egyptskou mytologii

Disney+ bude mít seriálového Percyho Jacksona. Netflix vsadí na Kroniku Cartera Kanea a oživí egyptskou mytologii
| Disney
Netflix také nevsadí na seriál, ale celovečerní filmy. Předlohou k nim má být knižní trilogie zvaná Kronika Cartera Kanea. Zajímavostí jistě je, že zatímco Percy kombinuje žánr fantasy s řeckou mytologií a historií, Carter pracuje se starověkým Egyptem.
Tak se pojďme na tuto knižní sérii podívat podrobněji. První díl se jmenuje Rudá pyramida a oficiální popis uvádí toto: Myslíte si, že je nějaký med nechodit do školy, věčně létat po celém světě, vozit s sebou jenom to, co se vejde do jednoho kufříku, a nemít žádný pořádný domov? Tak to budete koukat! Už šest let cestuje Carter Kane z místa na místo se svým otcem, věhlasným egyptologem. Pořádně nezná ani vlastní sestru Sadie, která žije s prarodiči v Londýně. Děti se smějí setkat jen dvakrát do roka a tentokrát pro ně otec ještě ke všemu vymyslí nudnou prohlídku Britského muzea. Jenže pozor - egyptští bohové se probouzejí! Začínají nejděsivější Vánoce, jaké kdy Carter a Sadie zažili… Od toho dne se život čtrnáctiletého Cartera a dvanáctileté Sadie obrátí naruby. Sourozenci Kaneovi zjistí děsivou pravdu o své rodině a poznají tajemné egyptské bohy mnohem líp než z otcových výkladů a exponátů v muzeích. Objevte zblízka starověký Egypt s jeho magií, dobrem i zlem a připojte se k dobrodružné výpravě sourozenců Kaneových!
disney-bude-mit-serialoveho-percyho-jacksona-netflix-vsadi-na-kroniku-cartera-kanea-a-ozivi-egyptskou-mytologii
Po Rudé pyramidě následuje díl jménem Hněv Bohů a posledním dílem je Rozhodující bitva.
Netflix samozřejmě začne prvním dílem, ale kdy by mělo k natáčení dojít, ještě není jisté. Na dohodě mezi Riordanem a Netflixem se pracovalo téměř rok, takže na jakékoli přípravy je ještě příliš brzy. O výběru hereckého obsazení ani nemluvě.