Vzestup Skywalkera: Co si hlavní představitelka myslí o osudu Rey

Vzestup Skywalkera: Co si hlavní představitelka myslí o osudu Rey
Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) | Walt Disney Studios
Konec filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) byl finálním zakončením cesty nejenom pro Rey, ale i pro celou novodobou trilogii Star Wars. Na konci filmu je Impérium… ehm, totiž První řád, konečně jednou provždy poražen, přičemž jeho vůdce, znovuzrozený Palpatine, už bude navěky věků pod hlínou. V závěrečné scéně se Rey vydává na planetu Tatooine, přesněji na místo, kde vyrůstal Luke Skywalker, aby tam pohřbila jeho světelný meč. To samé udělala i s mečem, který určitou dobu patřil i princezně Leie. A jakmile se pochlubila se svým vlastním novým mečem, konfrontovala jí jakási stařena, která chtěla znát její jméno. A Rey následně hrdě odpoví: ,,Rey Skywalker.“ Pro mnohé fanoušky takový konec vůbec nedával smysl, někteří ho dokonce označili za takovou ohavnou třešničku na dortu katastrofy, která se nazývala „Trilogie od Disneyho“. Zdá se ale, že herečka Daisy Ridley je s koncem své postavy více než spokojená.
"Myslím, že krása epizody IX spočívá v tom, že končí s notnou dávkou naděje a potenciálu. Řekla bych, že pro Rey to bylo perfektní zakončení. Velké bitvy byly v epizodách VII, VIII a IX. Myslím, že teď běhá někde po lese a má se dobře. Se zakončením celého filmu se cítím naprosto spokojená. Navíc skvělá věc na Star Wars je ta, že v nich je celá řada zajímavých postav."
Herečka následně vychvaluje novou řadu seriálu Mandalorian (2019), který se, na rozdíl od novodobé trilogie, těší mezi diváky daleko větší chvály. I zatvrzelí kritici sequelové trilogie by ale měli hereččin názor chápat. Pouto mezi herečkou a její postavou se samozřejmě bude hodně lišit od pouta, které k postavě má divák. Tudíž i přestože se mnohým lidem film a jeho konec vůbec nelíbil, nemyslím si, že by měli herečce vyčítat, že na to má přesně opačný názor.
Daisy Ridley
Star Wars: Vzestup Skywalkera | Lucasfilm Ltd.