Vřískot 5 bude mít "velice originální" název

Vřískot 5 bude mít "velice originální" název
Vřískot | Paramount Network
Pátý díl oblíbené série Vřískot má oficiální název. Bude se prostě a jednoduše jmenovat „Vřískot“. Odstranění číslice u pokrčování úspěšných filmů není nic nového, ostatně to už udělala celá řada filmových sérií. Z estetického hlediska to vypadá dobře a poutavě, ale hlavně to je logický tah z hlediska marketingového. To ovšem neznamená, že lidé si budoucí díl nebudu omylem plést s tím prvním. Navíc pokud film bude mít úspěch, pravděpodobně někdy v budoucnu vznikne i šestý díl, přičemž by bylo divné pojmenovat ho „Vřískot 6“, když předchozí díl číslici postrádal. Nemluvě o existenci stejnojmenného seriálu, který se s originalitou názvu také zrovna nepřetrhl. A díky tomu v tom pak může vzniknout hrozný guláš. S tím už ale holt nic nenaděláme.
Jinak to ale s dalším dílem žoviální vyvražďovačky zatím vypadá slibně. Na palubě je herecké trio starých známých z předchozích dílů, a to včetně Neve Campbell, u které byla její účast nějakou dobu nejistá. Otěží režie se chopili Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří svým zábavným snímkem Krvavá nevěsta (2019) prokázali, že krvavé komedie jim jdou. Na pátém díle pracuje i Kevin Williamson, který napsal scénář k prvnímu dílu z roku 1996. O svém nadšení z natáčení se podělil svým příspěvkem na twitteru:
"Těším se, až se opět vrátíte do města Woodsboro, abyste se zase pořádně vyděsili. Věřím, že Wes by byl pyšný na to, jaký film Matt a Tyler tvoří. Jsem nadšený, že jsem se opět setkal s Neve, Courteney, Davidem a Marley. Stejně tak jsem nadšený, že mohu pracovat po boku nového filmařského týmu a neuvěřitelných hereckých nově příchozích, kteří se dali dohromady, aby pokračovali ve Wesově odkazu znovuobnovení značky, kterou chovám v srdci. V lednu 2022 se uvidíme v kinech."
vriskot-5-bude-mit-velice-originalni-nazev-vriskot
Vřískot 4 (2011) | Dimension Films