Komisař Rex: Proč přišel milovaný televizního chlupáč o svého prvního páníčka?

Komisař Rex: Proč přišel milovaný televizního chlupáč o svého prvního páníčka?
Komisař Rex | ORF
Bylo to o to překvapivější, že se seriál těšil oblíbenosti po celém světě a nešlo jen o zásluhu chlupáče v hlavní roli. Diváci si zamilovali i Tobiase Morettiho, který si hlavního vyšetřovatele a Rexova parťáka zahrál.
Proč Moretti seriál po čtyřech sériích opustil? Jakmile podobně výrazná persona odejde z hitové show, může to znamenat ledacos (například neshody s vývojem charakteru). Tohle ale nebyl ten případ. Moretti se bál, že by se zaškatulkoval. Ostatně, nejednomu herci se nepovedlo překročit práh svého televizního stínu. Z toho důvodu se rozhodl, dokud byl na vrcholu popularity, že Komisaře Rexe opustí a poprosil autory, aby jeho postavu zabili. Svého odchodu nelitoval, protože si následně zahrál v řadě filmů a televizních seriálů, nutno ovšem dodat, že úspěchu Rexe již nedosáhl.
Současně svou oblíbeností zkomplikoval pozici všem nástupcům. Přestože vznikla řada předělávek (včetně slovenské), spin-off a italské pokračování, nikdo už se nikdy po boku Rexe nedokázal vyrovnat popularitě Morettiho. Jakkoli tak nechtěl zůstat hercem jedné role, diváci nakonec rozhodli za něj.
Komisař Rex
Komisař Rex