Nový Batman: S hudebním skladatelem o hlavní filmové znělce

Nový Batman: S hudebním skladatelem o hlavní filmové znělce
The Batman | Warner Bros.
Sympaťák Michael Giacchino není v hudebním světě filmu žádným amatérem. Složil hudbu pro řadu známých pixarovek jako Úžasňákovi (2004), Vzhůru do oblak (2009) nebo V hlavě (2015), nemluvě o celé další řadě animovaných kraťasů. Taktéž je zodpovědný za vytvoření jedné z nejhezčích filmových znělek pro novodobou filmovou sérii Star Trek (2009). A někteří veteráni si ho možná budou pamatovat i ze seriálu Ztraceni (2004), kde různými hudebními motivy taktéž nešetřil. Když mluvil o tom, nakolik velkou měl volnost ve vytvoření znělky pro nový film o Batmanovi (2021), porovnal to s volností kreslíře a spisovatele, vytvářejícího komiks.
"Rozhodně nejsem ten typ člověka, který by si myslel, že Batman musí vždy vypadat na jeden způsob. Proč by měl? Může vypadat jakkoliv si daný umělec usmyslí, což se také napříč roky dělo už mnohokrát. Líbí se mi fakt, že mohu něco vzít a přetvořit si to na svou vlastní verzi.“
Novou znělku k Batmanovi jsme už mohli zaslechnout ve videu s kamerovými testy Roberta Pattinsona. O té se skladatel rozpovídal také. "V tom videu to byla jen taková zkušební verze, dokonce i bez orchestru. Matt Reeves ji pak používal v každé své prezentaci filmu pro Warner Bros."
Pokud vše půjde dobře, dočkáme se nového Batmana v červnu roku 2021.
Robert Pattinson