Trvalo to, ale Will Smith si konečně znovu nakopl kariéru

Trvalo to, ale Will Smith si konečně znovu nakopl kariéru
Mizerové navždy | Sony
Loňský rok si navíc Smith přidal do filmografie hned dva finanční propadáky (Blíženec a Špióni v převleku), takže nějaký hit vyloženě potřeboval na zmírnění krvácení. K překvapení všech jsou nakonec oním spasitelem Mizerové navždy. Věřilo se v nějaký ten zájem fanoušků prvních dvou dílů, že si ale třetí štace detektivů Mikea Lowreyho a Marca Burnetta povede až TAK dobře, to netipoval nikdo. Třetí víkend je film stále první, tentokrát za pěkných 17 milionů dolarů, doma to momentálně dělá 148 milionů, globálně pak 290. Jde již o nejúspěšnější díl série (dvojka vydělala 273), přičemž navíc měla trojka relativně střízlivý rozpočet (90 milionů, což je 40 méně, než kolik stál svého času druhý díl), takže o pozici velkého hitu je rozhodnuto.
Mizerové 3 budou atakovat nějakých 400 milionů celosvětově, což je částka, s níž studio nepočítalo ani v nejdivočejších snech. Pro Smithe jde o důležitý úspěch, protože tak dobrý osobní výsledek nezaznamenal 8 let (naposledy s Muži v černém 3, kteří v US kinech vydělali 179 milionů a celosvětově 624).
Will Smith: Světoznámý boxer, muž v černém a legendární mizera. Jaké jsou jeho nejlepší filmy?
Téma25. 9. 2020
Will Smith: Světoznámý boxer, muž v černém a legendární mizera. Jaké jsou jeho nejlepší filmy?
Krasojízdě Mizerů bezpochyby pomohlo o víkendu i to, že žádná z novinek diváky extra nezaujala. Až čtvrtý skončil nový horor Gretel & Hansel, který svým umělečtějším pojetím kritiky rozdělil a diváky rovnou odradil. Startovné pod 10 milionů dolarů (v tomhle případě za 6 mega) je pro horor vždycky bída. Debutující špionážní thriller The Rhytm Section s Blake Lively pak dopadl dle kritiků rovnou katastrofálně a skončil až desátý s 3 miliony. Snímek studio vyšel na 50 milionů, takže se rýsuje mastný propadák.
A když už jsme u těch propadáků. Dolittle (tentokrát třetí) má po třech týdnech od premiéry na globálních tržbách 126 mega, což je pořád hluboce pod tím, co studio potřebuje byť jen k dostání se na nulu. Zázrak se tedy nestal a Robert Downey Jr. si musí hledat jinou postmarvelovskou sérii.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
trvalo-to-ale-will-smith-si-konecne-znovu-nakopl-karieru
Mařenka a Jeníček v lese hrůzy