TOP kina ČR: Poslední Star Wars trumfla československá komedie z hor!

TOP kina ČR: Poslední Star Wars trumfla československá komedie z hor!
Šťastný nový rok | BontonFilm
5. ŠPIÓNI V PŘEVLEKU (země vzniku: USA)
Špióni v převleku
Tržby 2 miliony 804 tisíc korun / návštěvnost 18.892 diváků
Animák, jemuž v originálu propůjčil hlas a vizáž Will Smith, na pátém místě. Akční komedie inspirovaná staršími hranými žánrovkami do kin přitáhla nejen děti, ale i rodiče, kteří se při sledování rozhodně neukousali nudou. Celosvětově má nicméně ambiciózní počin na kontě pouhých 39 milionů dolarů a Will Smith další komerční propadák...

4. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 7 milionů 183 tisíc korun / návštěvnost 48.397 diváků
Šestý víkend v českých kinech a čtvrté místo pro druhé Ledové království. Za dobu od tuzemské premiéry má pokračování disneyovského pohádkového hitu na kontě necelých 700 tisíc diváků a tržby 100 milionů korun. Na celkové prvenství to stačit nebude, přední místa letošních statistik nicméně Else a spol. už nikdo nevezme. Celosvětově má druhé Ledové království na kontě už 1 miliardu 220 milionů dolarů.

3. JUMANJI: DALŠÍ LEVEL (USA)
Jumanji: Další level
Tržby 7 milionů 648 tisíc korun / návštěvnost 47.408 diváků
Čtvrtý víkend v tuzemských kinech a pomyslný bronz pro třetí Jumanji. Na necelé měsíc má tohle dobrodružství pro celou rodinu v rámci českých kin na kontě přes 324 tisíc platících a téměř 47 milionů korun. Celosvětově to dělá 471 milionů dolarů při rozpočtu 125 mega. Můžeme se "těšit" na čtvrtý film série?

2. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK (Slovenská republika, Česká republika)
Šťastný nový rok: trailer | BontonFilm
Tržby 12 milionů 509 tisíc korun / návštěvnost 81.350 diváků
Další tuzemská (vlastně československá) vztahová komedie z hor, která se dostala na samotný vrchol žebříčku. Dle recenzentů je Šťastný nový rok jen další variancí na milionkrát zpracované téma, divákům to však nevadilo a těsně před koncem roku 2019 vynesli snímek v rámci návštěvnosti na samotný vrchol, tedy před finální díl ságy Star Wars! Top 20 tuzemských tržeb a návštěvnosti nicméně upřednostňuje výsledek tržeb, a tam Šťastný nový rok o 505 tisíc korun zaostal. Na diváky ale Skywalkera o 6.326 platících trumfnul! A to se také počítá.

1. STAR WARS: VZESTUP SKYWALKERA (USA)
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Tržby 13 milionů 14 tisíc korun / návštěvnost 75.024 diváků
Chybělo málo a Vzestup Skywalkera mohl skončit druhý (jak jsme si vylíčili výše). Tenhle závěr Star Wars ságy si jeho tvůrci a producenti budou ještě dlouho připomínat. Čekal se totiž o poznání výraznější komerční dopad. Z českých kin si snímek po necelých dvou týdnech odnáší "pouhých" 52 milionů korun a 307 tisíc platících. Celosvětově to dělá tři čtvrtě miliardy dolarů. Miliard jistojistě padne, ale pachuť z nemastného neslaného finále zůstane.
Pål Sverre Valheim Hagen
Amundsen | 2019 Motion Blur Films AS, AB Svensk Filmindustri and Film Kolektiv. All rights reserved.
Na sedmém místě aktuálního žebříčku skončilo historické drama Amundsen (2019) pojednávající o slavném polárníkovi Roaldu Amundsenovi. Film s českou stopou (natáčel se částečně v Praze, hrál v nim Vojtěch Kotek a podíleli se na něm tuzemští filmaři) vidělo v 69 kinech 7.015 diváků, kteří za vstupenky utratili 1 milion 111 tisíc korun.
Ve spolupráci s distributorem filmu, společností Bontonfilm, pořádáme soutěž o tématické ceny ke snímku Amundsen - hraje se o 5 zimních čepic a placatek.
amundsen-premiera
Ceny do soutěže věnovala distribuční společnost Bontonfilm. | BontonFilm
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci dosáhnout na výhru? Napište 3 nové komentáře k filmům / seriálům / pořadům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "amundsen") zašlete váš nickname. Uzávěrka soutěže je v pondělí 6. ledna 2020 ve 12:00. Pět vylosovaných výherců se může těšit na výše uvedené ceny.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.