Představuje se vůbec první muslimská superhrdinka!

Představuje se vůbec první muslimská superhrdinka!
Ms. Marvel | Marvel Studios
O seriálech WandaVision, Loki, Hawkeye a Flacon and Winter Soldier jsme toho napsali již dost. Expo D23 navíc přišlo s naprostými novinkami, ve kterých se na tyto "profláklé" projekty vykašlalo a navnadilo diváky na úplně jiné kousky.
Nově vzniknou seriály Ms. Marvel, Moon Knight a She-Hulk!
Seriál Ms. Marvel nám představí úplně první muslimskou superhrdinku všech dob. Civilním jménem se jmenuje Kamala Khan a jedná se o 16letou dívku pákistánsko-amerického původu z Jersey City. Kevin Feige nezapomněl upozornit, že Kamala se divákům poprvé představí v seriálu, později se ale stane součástí filmů. Poprvé se Kamala představila čtenářům v roce 2013. Své superschopnosti získala díky kontaktu s mlhou, jež vyvolala substance zvaná Terrigen Mist. Kamala díky tomu dokáže zmenšovat nebo zvětšovat celé své tělo nebo pouze končetiny, podle toho jak zrovna potřebuje.
pro-disney-vzniknou-dalsi-exkuzivni-serialy-marvelu-2
pro-disney-vzniknou-dalsi-exkuzivni-serialy-marvelu-4
Dalším pořadem je seriál Moon Knight. Hlavním hrdinou je samozřejmě komiksový hrdina Moon Knight, který je přirovnáván k Batmanovi nebo spíše k tomu, co by se dělo, kdyby Batman trpěl poruchou osobnosti. Moon Knight se narodil jako Marc Spector - syn amerického rabína, jehož vzpurná povaha ho zavedla až do armády. Po kariéře u námořnictva se stal žoldákem a na jedné misi v Egyptě byl ponechán napospas smrti ve starověkém chrámu zasvěceném bohu měsíce Khonshuovi. Marcovi se Bůh zjeví a nabídne mu druhou šanci výměnou za to, že se stane jeho zástupcem na Zemi. Marc přijímá a stává se bojovníkem se zločinem a pravou rukou boha Khonshu.
pro-disney-vzniknou-dalsi-exkuzivni-serialy-marvelu-1
pro-disney-vzniknou-dalsi-exkuzivni-serialy-marvelu-3
Posledním nováčkem na televizních obrazovkách je She-Hulk. Postava právničky Jennifer Waltersové alias She-Hulk se poprvé objevila v komiksu v roce 1980. Jennifer přišla ke svým "schopnostem" po transfuzi krve, kterou jí poskytl její bratranec Bruce Banner. Na rozdíl od Bruce se ale ovládá a zůstává během přeměny sama sebou, sice silnou a zelenou, ale příčetnou.
pro-disney-vzniknou-dalsi-exkuzivni-serialy-marvelu
pro-disney-vzniknou-dalsi-exkuzivni-serialy-marvelu-5
Jedinou špatnou zprávou je fakt, že se projekty nacházejí v takové fázi příprav, že není známý žádný termín natáčení, vysílání a ani herecké obsazení. Všichni ale mohou doufat v návrat Marka Ruffala jako zmíněného bratrance Bruce Bannera, případně Captain Marvel, která je hlavním idolem a vzorem pro Ms. Marvel... A pokud to vezmeme doslova, je jasné, že i She-Hulk a Moon Knight se stanou členy dalších filmů Marvel vesmíru.
A opět je tu ve vzduchu další indicie k Young Avengers (Ms. Marvel) a k ženské verzi Avengers...