Obi-Wan se dočkal! Další dva hrané seriály ze světa Star Wars ve výrobě

Obi-Wan se dočkal! Další dva hrané seriály ze světa Star Wars ve výrobě
Star Wars: Klonové války | Lucasfilm Ltd.
Prvním z představených seriálů je dlouho proslýchaný pořad s Obi-Wanem Kenobim. Do hlavní role nejslavnějšího mistra Jedi se opět vrátí Ewan McGregor a natáčení by mělo začít příští rok.
obi-wan-se-dockal-dalsi-dva-hrane-serialy-ze-sveta-star-wars-ve-vyrobe
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi | Lucasfilm Ltd.
"Natočit seriál s Obi-Wanem jsme chtěli dlouho, ale veděli jsem i to, jak moc si ho přejí fanoušci," uvedla k novému seriálu šéfka Lucasfilm Kathleen Kennedy. "Věděli jsme tedy, že to musíme udělat pořádně. Ewan do toho chtěl jít a velmi se těší, že si postavu Obi-Wana opět zahraje. Ewan navíc jeho postavu skutečně chápe, Alec Guinness byl jeho skutečným učitelem a nyní se opět vydá v jeho stopách, to je vzrušující." Děj seriálu by se měl prý odehrávat mezi filmy Pomsta Sithů a Nová naděje.
Vedle Obi-Wana ale Lucasfilm samozřejmě pracuje i na prequelovém seriálu k filmu Rogue One s Diegem Lunou v hlavní roli Cassiana Andora. Chybět nebude ale ani jeho droid K-2SO s hlasem Alana Tudyka. Tvůrci seriál popisují jako strhující špionážní thriller, jehož úkolem je Impérium oslabit, vrátit lidem naději a pomáhat Rebelům. Natáčení seriálu začne v průběhu příštího roku.
Diego Luna
Rogue One: Star Wars Story
Na své si ale přijdou i fanoušci animovaných pořadů, mezi kterými je i nová série Star Wars Resistance. Její děj se odehrává po událostech z filmu Poslední z Jediů a bude předcházet událostem ze Vzestupu Skywalkera. Premiéra tohoto seriálu startuje v říjnu letošního roku, tedy tak, aby zavedla diváky přímo do kina.
Na začátku příštího roku pak bude mít premiéru poslední sedmá řada Klonových válek, která si pro diváky připraví 12 nových epizod.
Star Wars Resistance
Star Wars Resistance | Disney
Nejvíce ale asi všechny zajímá nová filmová trilogie v rukou autorů seriálu Hra o trůny - Davida Benioffa a Dana Weisse. O tomto tajném projektu se toho zatím příliš neví. Pouze se proslýchá, že děj těchto filmů by se měl odehrávat zhruba 4000 let před Novou nadějí. Diváky by tak měl zavést do doby, kterou vůbec neznají. Nové prostředí pro úplně novou trilogii. Záhadou ale také zůstává, zda je to jediná trilogie ve výrobě. Již dříve se hovořilo o tom, že na nové trilogii pracuje i režisér Rian Johnson. Zda se tedy změnili pouze tvůrci, nebo zda se připravují hned dvě nové trilogie je ve hvězdách. Na druhou stranu by to dost odporovalo tomu, co ještě před nedávnem tvrdil ředitel Walt Disney Studios Bob Iger, že Star Wars si dají na nějakou dobu pauzu. Nová trilogie od Weisse a Benioffa přitom dostala zelenou a první díl i datum premiéry, který uvádí rok 2022. Další dva díly by pak měly dorazit v letech 2024 a 2026.
Ewan McGregor není jen Obi-Wan Kenobi. Poznejte ho i v jeho dalších rolích