TOP kina USA: Godzilla ovládla o víkendech kina, do pozice krále má ale hodně daleko

TOP kina USA: Godzilla ovládla o víkendech kina, do pozice krále má ale hodně daleko
Godzilla II Král monster | Warner Bros.
Godzilla II Král monster sice startuje na prvním místě, ale za pouhých 49 milionů. Nemusí se to zdát až tak málo, ale jednička otevírala za 93! A i Kong: Ostrov lebek, který do monster universa spadá, měl lepší debut (za 61). Celosvětově už se na čísla dívá o něco lépe (180 milionů), snímek byl ale podle očekávání drahý a potřebuje aspoň půl miliardy k tomu, aby se dostal do plusu. Vzhledem k tomu, že ohlasy jsou výrazně vlažnější než na Konga a první Godzillu, bude pro Krále monster složité mety dosáhnout.
Slušně odstartoval očekávaný Rocketman, který hravou formou mapuje život Eltona Johna. Třetí místo za 25 milionů působí spíše vlažně, hlavně v porovnání s Bohemian Rhapsody, kde bylo startovné dvojnásobné. Tvůrci novinky ale v prvé řadě mají hvězdu, která ještě nezemřela (což, myšleno zcela necynicky, ještě pro diváky tak zajímavé není) a za druhé je Johnův životopis poctivé eRko, které si nebere servítky. Shodou okolností oba filmy režíroval Dexter Fletcher (Bohemian Rhapsody dokončoval poté, co Singer dostal padáka) a navzdory tomu, že kritici novince fandí o něco více než biopicu Freddieho Mercuryho, dají se očekávat skromnější celkové tržby.
Poslední novinkou v TOP10 je Máma, v níž podivná postarší ženská pořádá mejdany pro teenagery ve svém sklepě a... no, jde o horor, tak asi tušíte. Přestože film otevřel až na čtyřce, jde o jednoznačného vítěze víkendu - tvůrce přišel na pět milionů a za první tři dny si z amerických kin odnesl 18. Další důkaz toho, jak se levné horory, pokud jsou řemeslně aspoň trošku zvládnuté a s ucházejícími herci, mohou hollywoodským studiím vyplatit.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Rocketman
Octavia Spencer