TOP kina ČR: Když se nesmrtelnému Johnu Wickovi postaví rapující džin

TOP kina ČR: Když se nesmrtelnému Johnu Wickovi postaví rapující džin
Aladin (2019) | Walt Disney Studios
5. SYN TEMNOTY (země vzniku: USA)
Tržby 882 tisíc 705 korun / návštěvnost 5.946 diváků
Komentovaný žebříček tržeb a návštěvnosti Unie filmových distributorů otevíráme pátým místem, kde se umístila hororově laděná novinka od producenta Jamese Gunna. Autor stojící za úspěchem Strážců Galaxie se rozhodl představit superhrdinského záporáka z vesmíru, aby zčežil poněkud zatuchlé vody standardního komiksového žánru. Snímek autory vyšel na 6 milionů dolarů. Jak si o premiérovém víkendu vedl v USA? Dozvíte se již brzy v našem dalším článku.

4. AVENGERS: ENDGAME (USA)
Avengers: Endgame
Tržby 1 milion 731 tisíc korun / návštěvnost 10.513 diváků
Jen o příčku výš se drží Avengers: Endgame, závěr jedné éry Marvel Cinematic Universe. Po pátém víkendu si komiksovka z českých kin celkově odnáší přes 146 milionů korun a návštěvnost 871 tisíc diváků. Kýžený milion se poměrně vzdaluje a přepisování tuzemských milníků končí...

3. POKÉMON: DETEKTIV PIKACHU (USA)
Pokémon: Detektiv Pikachu
Tržby 2 miliony 249 tisíc korun / návštěvnost 14.716 diváků
Třetí víkend v českých kinech a momentálně třetí příčka pro Pokémona Pikachua. Téměř nikdo nečekal, že se tenhle na první pohled vysmívaný film chytí u kritiky. Za necelé tři týdny má Pikachu na kontě 22 milionů korun a téměř 158 tisíc diváků.

2. JOHN WICK 3 (USA)
John Wick 3
Tržby 3 miliony 14 tisíc korun / návštěvnost 17.905 diváků
O premiérovém víkendu kraloval, nyní se John Wick s tváří Keanu Reevese musí spokojit s pomyslným stříbrem. Kritikou vychvalovaný třetí film s Johnem Wickem má prozatím na kontě 12,4 milionu korun a necelých 88 tisíc diváků.

1. ALADIN (USA)
Aladin
Tržby 4 miliony 183 tisíc korun / návštěvnost 26.587 diváků
S poměrně solidním náskokem obsadil první příčku nejnovější Aladin režiséra Guye Ritchieho s rapujícím džinem v podání Willa Smithe. Disney dojí další kultovní animák a převádí jej do hraně-trikové podoby. A tentokrát to v rámci návštěvnosti a tržeb vyšlo. Mnohým se však tahle do očí bijící komerční taktika už zajídá. Recenze na Aladina nejsou bůhvíjak špatné, řada rozčarovaných ohlasů však mluví proti nastolenému směru "myší" fabriky.
Antonio Banderas
Antonio Banderas ve filmu Bolest a sláva (2019) | STUDIOCANAL / El Deseo
Jak se dařilo dalším čtvrtečním novinkám? Na šesté příčce skončilo Zlo s lidskou tváří (2019), rekonstruující soudní proces se sériovým vrahem Tedem Bundym. Na film do 81 kin vyrazilo 5 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili 785 tisíc korun. O místo níž se zařadila další novinka, drama inspirované životními zážitky režiséra Pedra Almodóvara, Bolest a sláva (2019). Do 63 kin vyrazilo na film s Penélope Cruz a Antoniem Banderasem (cena na festivalu v Cannes) v hlavních rolích 2696 diváků. Tržby činily 355 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.