TOP kina USA: Detektiv Pikachu zkusil svou roztomilostí sestřelit Avengers

TOP kina USA: Detektiv Pikachu zkusil svou roztomilostí sestřelit Avengers
Pokémon: Detektiv Pikatchu | Warner Bros.
Avengers: Endgame o víkendu spadli o 57 % na 63 milionů dolarů, což je oproti Infinity War pokles o 12%. Celková čísla jsou ale samozřejmě stále skvělá (a film si i tentokrát dokázal udržet první místo). Momentálně má očekávané finále s Thanosem 723 milionů na domácích tržbách a 2,489 miliardy celosvětově. Na první Avatar, nejúspěšnější film historie, chybí tři sta milionů. Není to nedosažitelná meta, bude tedy otázkou, jak moc se film propadne příští víkend. Vymodlené tři miliardy jsou nicméně stále ve hře.
Nejvýraznějším víkendovým nováčkem byl Detektiv Pikachu, který skončil druhý s 58 miliony. Podobná legenda by si možná zasloužila větší zájem, ALE nezapomínejme na to, jak mizerné návštěvnosti se adaptace her těší. A 58 mega je v rámci svého žánru rekordních (jedničkou byla do téhle chvíle první Lara Croft s Angelinou Jolie se 47 miliony). Celosvětově film navíc už zapikal 170 milionů a to je sakra slušné startovné. Studio ještě sice není z lesa venku (rozpočet je 150), rozhodně by tu ale měl být profit. A možná i pozice nejúspěšnější adaptace vůbec, pokud padne 433 mega Warcraftu.
Ostatní novinky neoslnily. Komediální Podfukářky s Anne Hathaway a Rebel Wilson skončily sice bronzové, ale s pouhými 13,5 miliony (a to vrazily do tří tisíc kin). Vyloženě mizerně dopadla taškařice Poms o postarších roztleskávačkách s Dieane Keaton - divácké ohlasy jsou téměř odstrašující a start za 5 milionů na šestém místě také nikoho nevytrhne. Zívnutí si vysloužil i Tolkien, který je rovnou až devátý s 2 miliony. Hotový premiérový hobit.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
top-kina-usa-detektiv-pikachu-zkusil-svou-roztomilosti-sestrelit-avengers
Nicholas Hoult