TOP kina ČR: Kdo s koho? Pekelník, obživlá kočka nebo "teroristka" Iva Janžurová?

TOP kina ČR: Kdo s koho? Pekelník, obživlá kočka nebo "teroristka" Iva Janžurová?
Teroristka - Jana Plodková a Iva Janžurová | Česká televize
5. HELLBOY (země vzniku: USA)
Hellboy
Komiksový antihrdina Hellboy je zpátky. Filmový reboot měl o premiérovém víkendu k dispozici vůbec nejvíc kin (126), stačilo to však až na pátou příčku. Na nového pekelníka s tváří Davida Harboura vyrazilo 21.478 diváků, kteří v pokladnách nechali 3 miliony 327 tisíc korun. Celosvětově má snímek s dost katastrofickými ohlasy (u nás poměrně solidních 48 procent, na RottenTomatoes pouhých 15 procent kladných recenzí) při rozpočtu 50 milionů dolarů na kontě pouhých 12 mega.

4. SHAZAM! (USA)
A ještě jedna komiksová postava mezi pěticí nejúspěšnějších. Shazam! s duší teenagera obsadil čtvrtou příčku díky návštěvnosti 24.869 diváků a tržbám 4 miliony korun. Studio DC je na vzestupu. Shazam! celosvětově utržil 221 milionů dolarů. Tvůrce vyšel na 100 mega.

3. AFTER: POLIBEK (USA)
After: Polibek
A teď něco pro mladé. Jarní romantika After: Polibek vychází z amerického knižního bestselleru a do českých kin přitáhla o premiérovém víkendu 28.170 diváků. Tržby činily 4 miliony 185 tisíc korun. Poměrně solidní výsledek.

2. ŘBITOV ZVIŘÁTEK (USA)
Řbitov zviřátek
Znepokojivý Řbitov zviřátek těsně pod vrcholem. Nová adaptace knižní předlohy Stephena Kinga šla do kin ve čtvrtek, promítala se ve 118 kinech, přišlo na ni 30.048 diváků a tržby činily 4 miliony 550 tisíc korun. Takže jde vlastně o částečné vítězství, neboť co do počtu diváků "zviřátka" nikdo nepřekonal. Žebříček Unie filmových distributorů však upřednostňuje jako hlavní kritérium tržby, a v nich uplynuvší víkend ovládl tuzemský film...

1. TERORISTKA (Česká republika)
Teroristka
Teroristka s tváří Ivy Janžurové prvně na vrcholu. Ale bylo jen o pár desítek tisíc korun. Novinka Radka Bajgara přitáhla druhý týden od premiéry do kin 29.733 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 4 miliony 602 tisíc korun. Tentokrát to bylo na čele žebříčku opravdu velmi těsné. Čtveřici nejvýše postavených dělilo v rámci tržeb jen pár set tisíc korun. Tak aspoň nějaké to "dráma" v jinak nižší jarní návštěvnosti.
Dan Přibáň
Trabantem tam a zase zpátky | Aerofilms
Jak si vedly další čtvrteční novinky? V TOP 20 se umístila už jen jediná, cestopisný dokument Trabantem tam a zase zpátky (2019), v němž se Dan Přibáň loučí s ikonickými trabanty a dalšími vozítky, s nimiž za asistence přátel projel svět. Snímek obsadil osmou příčku za návštěvnost 15.566 diváků a tržby 2 miliony 277 tisíc korun. Další čtvrteční novinka, japonský animovaný film Mirai, dívka z budoucnosti (2018), se jako jediná do TOP 20 nedostala. A je to veliká škoda.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
top-kina-cr-udolala-obzivla-kocka-teroristku-ivu-janzurovou
Ceny do soutěže věnovala společnost CinemArt CZ | CinemArt
Ve spolupráci s distribuční společností CinemArt CZ, která do kin uvedla v pořadí druhý snímek žebříčku, Řbitov zviřátek, pořádáme soutěž o 3 mikiny s motivem filmu a audioknihy slavné předlohy Stephena Kinga.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Do úterý 23. dubna 2018 do 10:00 napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "rbitov") zašlete váš nick name. 3 vylosovaní obdrží mikinu a audioknihu.