Co jste v traileru k Avengers: Endgame nejspíše přehlédli

Co jste v traileru k Avengers: Endgame nejspíše přehlédli
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Neviděli jsme Rocketa či Captain Marvel. Krátce jsme zahlédli Nebulu a Thora. Dozvěděli jsme se, že se z Hawkeye stal Ronin a že Iron Man je jen krůček od smrti udušením a dojemně se loučí s milovanou Pepper. Bruce Banner už nedokáže probudit Hulka. Je to zlé, ale přesto je tu jedno velké a nečekané překvapení, které by mohlo být pro celý snímek zásadní – Ant-Manovi se nějakým zázrakem podařilo dostat z Quantum Realm!
No a jelikož je Internet plný odborníků a komiksových znalců, ihned po zveřejnění prvních záběrů se začal trailer podrobně rozebírat a zjišťovat, co že nám to vlastně prozradil. S obyčejnými závěry si totiž nikdo přeci nevystačí že? :-) Tak pojďme hezky popořadě:
Tonyho vzkaz Pepper – dojemné loučení Tony se svou životní partnerkou ukazuje, že Tony už svou záchranu vzdal, přesto se i v této složité situaci snaží Pepper předat pozitivní vzkaz: "Just for the record, being adrift in space with zero promise of rescue is more fun than it sounds."(v překladu: Jen tak mimochodem, plout bezcílně vesmírem bez minimální šance na záchranu je větší sranda než se zdá.) A právě ono slovo rescue je podle fanoušků zásadní. Naráží prý na superhrdinskou verzi Pepper Pottsové Rescue, ta se za tuto komiksovou hrdinku na plátnech kin ještě nepřevlékla, ale díky zveřejněných obrázků víme, že v Endgame se Pepper do bojové zbroje oblékne. Konec konců budou Avengers potřebovat každou pomoc a Pepper má přístup k Tonyho technologiím jako nikdo jiný. Doufejme jen, že Iron Mana čeká z filmové historie důstojnější odchod než "pouhé" udušení ve vesmíru...
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli-3
| Marvel Studios
Thanos – fialový titán odešel do důchodu a věnuje se farmaření a jeho zbroj slouží jako strašák v jednom z jeho polí. Jak už jsme se u Marvelu naučili, o detaily jde především, takže tento záběr tam rozhodně není jen tak! Objevil se totiž v posledním díle komiksové série The Infinity Gauntlet, který sloužil jako hlavní zdroj inspirace po příběh Infinity War. Thanos se v něm uchýlil na tichý nepojmenovaný svět, kde je tento strašák jediným Thanosovým společníkem... Že by se Avengers dostali až na zmíněnou planetu?
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli-2
| Marvel Studios
Ronin – V Infinity War se Hawkeye neobjevil, ale nyní se Clint Barton vrací jako Ronin. Luk vyměnil za katanu a z ostříleného střelce pracujícího pro S.H.I.E.L.D. se stal zabiják, co nechává své oběti ležet v japonských ulicích. Co se Clintovi stalo? Odpovědí je nejspíše to, že po událostech z Infinity War přišel Clint o celou svou rodinu a rozhodl se za sebou spálit všechny mosty...
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli-2
| Marvel Studios
Tony Stark – a jsme opět u postavy, která vše začala. Tony se ocitl na Benataru, lodi Strážců Galaxie, a ačkoli se nezdá, že by ji Tony dokázal nějak zvlášť ovládat, je v jednom ze záběrů jasně vidět, že loď letí. Nastartoval ji Tony nebo se objevil někdo, kdo ji dokáže řídit? A co Nebula? Je na lodi s ním nebo ne? Tony jasně říká, že je sám, ale kam se tedy Nebula poděla? Na konci Infinity War byla s ním! Navíc v jednom záběru jsou na jeho rameni vidět modré prsty. Nebula je víc stroj než člověk, jídlo, pití a kyslík ji nejspíše netrápí, takže i když na lodi s Tonym být může, jeho problémy se jí netýkají.
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli-1
| Marvel Studios
Již dlouho se mluví o tom, že klíčem k poražení Thanose bude cestování v čase, což by dávalo smysl (ostatně se proslýchá, že se přetáčely některé ze scén z předešlých filmů). O tom svědčí i to, jak kapitán hledí na fotku milované Peggy a podle všeho jeho kroky povedou i do Camp Lehigh, kde mu bylo poprvé podáno sérum. Toto místo z Prvního Avengera bylo ve filmu Návrat prvního Avengera zničeno, z přítomnosti tak tato scéna být nemůže.
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli
| Marvel Studios
Shuri – poté, co se stal Black Panther jednou z obětí Thanosova "rozprášení", by se princezna Shuri měla postarat o Wakandu a její lid. V traileru ale Bruce Banner hledí na seznam pohřešovaných osob a je mezi nimi vedle Scotta Langa i Shuri. Kam se princezna poděla, zemřela se svým bratrem nebo ne? Její mozek a technologie by Avengers potřebovali jako sůl.
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli-5
| Marvel Studios
Kapitánův oblek – Steve Rogers se pomalu vrací ke svému starému já - shodil vousy a dokonce oprášil i svůj původní oblek, který nosil v Návratu prvního Avengera. A právě zde je další možnost, která nahrává cestování časem. Hrdinové si mohou měnit obleky podle dané doby, ve které se budeme pohybovat a pomůže to divákům orientovat se v příběhu.
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli-4
| Marvel Studios
Scott Lang - No a nakonec je tu Ant-Man. Ten zůstal po Thanosově zásahu uvězněn v Quantum Realm, ale v traileru najednou stojí před sídlem Avengers. Jak se dokázal z dimenze dostat? Aby těch překvapení nebylo málo, veze s sebou i dodávku, která může být klíčem ke všemu. V Ant-Manovi a Wasp jsme se dozvěděli, že se tato oprýskaná dodávka stala mobilní laboratoří se vstupem do Quantum Realm. Ant-Manova role tak dost možná bude v Avengers: Endgame jednou z těch nejvýznamnějších...
co-jste-v-traileru-k-avengers-endgame-nejspise-prehledli
| Marvel Studios
Nezapomeňte, premiéra Avengers: Endgame nás čeká 25. dubna 2019.