Hvězdné války a Jurský svět na jednom pódiu aneb Koncert sci-fi hudby, který potěší zaryté filmové fanoušky

Hvězdné války a Jurský svět na jednom pódiu aneb Koncert sci-fi hudby, který potěší zaryté filmové fanoušky
Filmová hudba z legendárních sci-fi snímků míří do pražského Rudolfina | FILMharmonie
koncert-filmove-hudby-sci-fi-4
Program zahájí E. T. mimozemšťan (1982), zazní též hudební hity z filmových sérií Star Trek a Star Wars nebo ze snímků Počátek (2010), Superman (1978) a Den nezávislosti (1996). K poslednímu jmenovanému orchestru poskytl noty autor hudby David Arnold, posluchači se tedy mohou těšit na originální suitu z tohoto filmu. I když už většina programu byla odhalena, nechávají si organizátoři do poslední chvíle ještě nějaká překvapení.
„Celý program sci-fi je výborně sestaven, ale nejvíce se těším na hudbu ze ságy Star Wars. Zároveň na můj oblíbený Jurský svět, který budu moc rád dirigovat po dvou letech znovu,“ říká Chuhei Iwasaki, který diriguje Filmovou filharmonii od jejího vzniku.
Už teď je jisté, že koncert SCI-FI bude plný skvělé hudby, kterou složili ti nejlepší světoví skladatelé. Ať už zmiňovaný David Arnold, legenda John Williams, Alan Silvestri, Hans Zimmer, James Newton Howard nebo Michael Giacchino.
„Výčet jmen je opravdu pestrý, snažil jsem se poskládat program tak, aby k sobě skladby nejen žánrově ladily, ale aby si na své přišel opravdu každý posluchač. Přesto půjde o ucelený koncert, na který budou posluchači ještě dlouho vzpomínat,“ slibuje ředitel Matěj Lehár, který se stará o dramaturgii všech koncertů.
O příjemné mrazení v zádech se pak postará symfonický orchestr Filmová filharmonie, zkráceně FILMharmonie, vystoupí též pěvecký sbor se sbormistryní Lenkou Dandovou. Na pódiu Rudolfina tak vystoupí 150 lidí. Profesionální provedení filmové hudby je pro FILMharmonii samozřejmost. Orchestr představuje posluchačům hudbu v té nejvyšší kvalitě s obrovským nasazením hudebníků, jak už se posluchači mohli přesvědčit na úspěšných koncertech Fantasy, Dobrodružství, nebo na květnovém unikátním koncertu herní hudby Games.
Vstupenky na koncert je možné zakoupit na stránkách orchestru.
Poznáte nejlepší sci-fi za celou dobu existence kinematografie?
Chcete se na koncert SCI-FI hudby dostat zdarma? Máte příležitost. Ve spolupráci s organizátory akce pořádáme soutěž o 2 vstupenky do Rudolfina.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci na výhru dosáhnout? Zkuste naši novou redakční hru a získejte v ní na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 2 výherce. Bodování soutěže uzavřeme v pondělí 8. října ve 12:00.