Tom Hardy zamíří na plátna kin jako nejznámější mafián všech dob

Tom Hardy zamíří na plátna kin jako nejznámější mafián všech dob
Tom Hardy (Taboo) | FX Networks
Životopisné kriminální drama Fonzo se bude věnovat rokům, kdy se mafián s italskými kořeny vrací z 10 letého vězení a jde to s ním dost z kopce. Capone byl z vězení propuštěn 16. listopadu roku 1939 kvůli svému zdravotnímu stavu a za "dobré chování". V mládí se totiž nakazil syfilidou, což mělo za následek projevující se demenci. Do Chicaga, které bylo považováno za jeho rajón, se již nikdy nevrátil. Nejprve se léčil v Baltimoru, poté se stáhl do svého floridského sídla. Zemřel 25. ledna roku 1947 na následky selhání srdce.
Tom Hardy
Tom Hardy v seriálu Taboo
Kromě Toma Hardyho, který ztvární neblaze proslulého Ala Caponeho, se v roli jeho ženy Mae představí Linda Cardellini (Šílenci z Manhattanu, Nebezpečná laskavost), Matt Dillon (Jack staví dům) nebo Kyle MacLachlan (Twin Peaks).
Režisér a scenárista Josh Trank na svém twitterovém účtu představil první snímek s Hardym v roli Caponeho. Půjde o stylovou podívanou pojednávající o stárnoucím muži, který má roky "slávy a teroru" dávno za sebou a jeho síly chřadnou. Pro Hardyho zcela jistě obrovská výzva. Josh Trank by si po neúspěchu Fantastické čtyřky (2015) nicméně také rád naklonil publikum a kritiky na svou stranu. Kdy se snímek Fonzo podívá do kin nicméně nebylo zveřejněno.
Al Capone, známý taktéž jako "Scarface" (Zjizvená tvář), byl obávaným mafiánským bossem, jemuž nicméně nikdy nebyla prokázána žádná vražda, ačkoliv měl na svědomí s největší pravděpodobností desítky lidských životů. Do vězení ho dostal takzvaný Valentýnský masakr, kdy skupina "jeho" mužů za bílého dne zavraždila sedm lidí. Oficiálním důvodem nástupu k výkonu trestu byly nicméně daňové úniky.
Nejslavnějším a zároveň nejbrutálnějším filmem o jeho řádění je zcela jistě Zjizvená tvář (1983) Briana de Palmy s Al Pacinem v roli obávaného mafiánského bosse Tonyho Montany. Ve filmu šlo o fiktivní charakter, tvůrci nicméně přiznali, že jednou z inspirací byl právě Capone. Na Zjizvené tváře se již delší dobu a poměrně zmatečně pracuje.
Al Pacino
Zjizvená tvář | Universal Studios