Cesta na Mars, šňupání skořice a natáčení do zblbnutí. Když jde filmová recenzentka na "plac"

Cesta na Mars, šňupání skořice a natáčení do zblbnutí. Když jde filmová recenzentka na "plac"
Radek Banga | Veronika Koníčková
A o čem že to bude? Humorně laděný seriál se sci-fi prvky o skupině kamarádů, do jejichž životů nečekaně zasáhne záhada, která významně ovlivní život tří z nich. A s kterou se musí nejprve vyrovnat a pak ji ideálně i vyřešit.
Naše přispěvatelka Nora K se s námi podělila o výsledky dlouhého hledání nových tváří pro připravovaný seriál, jehož název zatím zůstává pod podkličkou.
V hlavních rolích se představí:
kdyz-jde-filmova-kriticka-na-plac-aneb-jak-nataceni-zmeni-zenu-s-perem-12
Anna Lucie Schollerová | Veronika Koníčková
Anna Lucie Schollerová - Anna se narodila v roce 1992 v Blatné. Od dětství byla výrazná díky svému hudebnímu a hereckému talentu. Nyní se naplno věnuje divadelnímu a filmovému herectví. Stala se také tváří mnoha českých a zahraničních reklam. Naši televizní diváci ji mohli zaznamenat například v nekonečném seriálu Ulice, v pohádce Pravý rytíř (2016), v seriálech Modrý kód (2017) či První republika. Také se představila v hlavní ženské roli hořké divadelní komedie "Čekání na Mickey Rourka”.
Anička byla první obsazenou rolí v seriálu právě na základě výzvy na Kinoboxu. A i když se původně hlásila na jinou roli, tak se nám na castingu natolik zalíbila, že jsme jí dali jednu z hlavních rolí, roli svůdné Sofie. A pak nastalo více než roční hledání dalších protagonistů.
kdyz-jde-filmova-kriticka-na-plac-aneb-jak-nataceni-zmeni-zenu-s-perem-4
Daniel Mavrov | Veronika Koníčková
Jako druhý byl obsazen Daniel Mavrov. Daniel je 20 letým hercem na prahu své umělecké kariéry. Do hereckého povolání se vrhnul s vervou a nadšením sobě vlastním a neustále na sobě pracuje. Účastnil se mezinárodních workshopů pod vedením uznávaných amerických (Brian Caspe), německých (Francisco Medina) a českých (David Stejskal, Kateřina Janečková) lektorů. V současnosti pracuje na několika filmových projektech. Mezi jeho herecké vzory patří Woody Harrelson a Matthew McConaughey. Daniel v seriálu hraje Harveyho, kluka, který nezkazí žádnou zábavu.
kdyz-jde-filmova-kriticka-na-plac-aneb-jak-nataceni-zmeni-zenu-s-perem
Radek Banga | Veronika Koníčková
Dlouho jsme hledali představitele hlavní mužské role, která měla být, jak si možná pamatujete z inzerátu, tak trochu podobná Radku Bangovi, a její představitel měl být romského etnika. Nakonec jsme oslovili samotného Radka Bangu, kterému se scénář zalíbil, a tak rozšířil náš tým a přijal roli přemýšlivého studenta astrofyziky, Robina.
Radka asi netřeba příliš představovat, možná ale o tomto zpěvákovi nevíte, že se v posledních letech věnuje i preventivním programům, se kterými navštěvuje žáky po celé ČR? Radek Banga svoji první písničku složil už v 11 letech, od té doby pochopil, že hudba tvoří nedílnou součást jeho života. Radek není ovšem úspěšný pouze jako zpěvák kapely Gipsy.cz, s níž vystoupil ve více než 40 zemích světa, ale také jako skladatel. Psal pro taková jména jako je Karel Gott, Lucie Bílá, Aneta Langerová, Marpo a další. A nyní zkouší i herectví a my jsme za to rádi.
Poslední herečku pro jednu z ústředních rolí jsme hledali skutečně téměř rok. Tímto chci také poděkovat všem dívkám a ženám, které se mi během té doby přihlásily nebo přišly na některé kolo konkurzů. Viděla jsem mnoho talentovaných mladých hereček a bylo opravdu těžké vybírat. Pak ale přišla na konkurz Andrea Hodíková a o roli introvertní a občas příliš líné Viktorie bylo rozhodnuto.
kdyz-jde-filmova-kriticka-na-plac-aneb-jak-nataceni-zmeni-zenu-s-perem-2
Andrea Hodíkova | Veronika Koníčková
Andrea Hodíková je studentkou posledního ročníku na VOŠHerecké (pedagogické vedení J. Tvrzníková a M. Horanský, dříve O. Kosek) a dále bude pokračovat v Brně na JAMU (pedagogické vedení L. Rieger a M. Bumbálek). Za tuto možnost je na sebe nejvíce pyšná, jelikož si tím ověřila, že když něco chce, tak to dokáže. Andrea je introvertní, tvrdohlavá, bláznivá, pracovitá, ale prý i líná. Hlavně je to jeden velký snílek. Doufá, že se jednou snad dostane do hereckého nebe, aby si tam potřásla rukou s Menšíkem, Filipovským a mnoha dalšími!
kdyz-jde-filmova-kriticka-na-plac-aneb-jak-nataceni-zmeni-zenu-s-perem-3
Lea Kolouchová | Veronika Koníčková
Ale pak na jeden z castingů přišla ještě jedna slečna, která nás naprosto odzbrojila svou jinakostí a specifickým projevem. Rozhodla jsem se jí napsat roli přímo na tělo, protože takové ojedinělé a zajímavé stvoření jako je Lea Kolouchová, se jen tak nevidí. Takže Lea u nás hraje Robinovu excentrickou kamarádku z matematicko-fyzikální fakulty.
A jaká je herečka Lea? Je jí 20 let, je to trochu "svá" holka, která se od malička chtěla stát herečkou nebo učitelkou. Účast na seriálu ji přináší ohromnou radost, protože se jí plní sen. Další její meta je prý Supernatural!
kdyz-jde-filmova-kriticka-na-plac-aneb-jak-nataceni-zmeni-zenu-s-perem-8
| Veronika Koníčková
A jak jsme na tom nyní? V květnu jsme natočili první dva díly a nyní dál pokračujeme v natáčení dalších epizod. Jsem nadšená, jakou míru profesionality a zaujetí tím, co děláme, všichni projevují, a to bez ohledu na to, jak moc je na place občas mučíme. Taháme je na provazech po zemi, svlékáme je z oblečení, nutíme je jíst po hrstech syrovou cibuli, šňupat skořici, být ve svetru v ohromném horku, opakovat scény do zblbnutí a v neposlední řadě také zasvěceně debatovat o tom, jak vyrobit konstrukčně a cenově co nejefektivnější mašinku, se kterou by se dalo hladce přistát na Marsu. Ale nebojte, aby ta zasvěcenost působila na plátně aspoň trochu opravdově, máme odborného konzultanta přímo z Evropské kosmické agentury. Ano, míříme totiž k výšinám. A doufáme, že se příští rok na tu cestu vydáte s námi. Zaručuji, že se bude na co dívat.