Lara Croft se sice v Americe nechytá, přesto je na úspěšnou sérii zaděláno

Lara Croft se sice v Americe nechytá, přesto je na úspěšnou sérii zaděláno
Tomb Raider
Nová Lara Croft v podání Alicii Vikander by přesto mohla změnit pravidla hry. Americký otvírák je "jen" slušný. Studio si na konto za první tři dny připsalo 23 milionů, což ani nestačilo na první místo - fenomenální Black Panther si o (svém již pátém) víkendu připsal milionů 27. Nové dobrodružství známé videoherní archeoložky navíc stálo nemalých 90 milionů. Přesto mohou u Warnerů opatrně slavit. A mají k tomu hned několik dobrých důvodů.
Nová Lara Croft bude vraždit příšery na počkání
Filmy27. 2. 2018
Nová Lara Croft bude vraždit příšery na počkání
V prvé řadě je to casting Vikander. Film samo o sobě možná sbírá průměrné recenze, herečka je ale ze všech stran vychvalovaná. Za druhé je 23 mega pořád lepší startovné, než co předvedl Assassin's Creed (10 milionů) nebo Resident Evil (13 milionů). A co je nejdůležitější, film táhne ve zbytku světa. Tam si restartovaný Tomb Raider za pár dní přišel na 102 milionů.
Když to sečteme, vyjde nám celková částka 126 milionů dolarů. A to je zatraceně slušná startovní pozice. Pravda, ještě je tady fakt, že první díl původní série s Angelinou Jolie otevřel za 47 mega. Tady to nová Lara hodně projela. Ale mimo Ameriku Angie svého času vydělal jen 143 milionů. A tuhle metu pokoří nové dobrodružství hravě, vydělá minimálně jednou, ne-li dvakrát tolik. Jak moc má tahle série šanci na úspěch, to každopádně ukáží až následující týdny. Šeptanda by ale měla pracovat v prospěch filmu. Vikander je v té roli TAK dobrá, že prakticky vyvažuje veškeré nedostatky filmu. 
Do TOP10 se dále dokázaly propracovat ještě dvě nenápadné novinky. Kousek I Can Only Imagine, založený na populární rockové písničce pro věřící (ano, nešálí vás zrak), skončil na třetím místě se 17 miliony a to stál skromných 7. Pátá pak skončila výborně hodnocená gay romance Já, Simon, která naopak 17 stála a vydělala 11.5 dolarů. Což také není vůbec zlé.
lara-croft-se-sice-v-americe-nechyta-presto-je-na-uspesnou-serii-zadelano
Já, Simon
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.