Vyhrála Oscara, pobila zombíky a v tenise porazila chlapa. Nejlépe placená herečka světa může slavit

Vyhrála Oscara, pobila zombíky a v tenise porazila chlapa. Nejlépe placená herečka světa může slavit
Emma Stone hraje postavu jižanské dívky, která je odhodlána, že se stane spisovatelkou. Nejen její život se ale obrátí naruby, když se rozhodne udělat rozhovor s černoškou, která strávila svůj život tím, že se starala o prominentní jižanské rodiny.
emma-stone-slavi-narozeniny
Emma Stone se narodila 6. listopadu roku 1988 v severoamerickém státě Arizona. Herectví ji přitahovalo již od dětství; prvně se na prkna, která znamenají svět, dostala v 11 letech. Milovnice Charlieho Chaplina a Billa Murrayho šla ve šlépějích svých idolů, v 15 letech se rozhodla stát se herečkou. V Los Angeles, kam se kvůli kariéře přestěhovala, to nicméně neměla vůbec jednoduché.
Klíčovou roli zpočátku hrály konkurzy, více či méně úspěšné. Jedním z prvních úspěchů byla role v seriálu z automobilového prostředí Drive. Větší pozornost si získala v komediální vyvražďovačce Zombieland (2009) po boku Woodyho Harrelsona. Film si pro sebe „sebrala“ v případě teenagerské komedie Panna nebo orel (2010), za který byla nominována na Zlatý glóbus.
Andrew Garfield, Emma Stone
Andrew Garfield
Vedle Ryana Goslinga, budoucího partnera z oscarového La La Landu (2016), se prvně představila v romantické komedii Bláznivá, zatracená láska (2011). Hlavní roli ztvárnila Emma Stone v oscarovém dramatu Černobílý svět (2011), který si dal za úkol bořit rasistické šablony. Stone se stala také milou Spider-Mana v rebootu The Amazing Spiderman (2012) a první oscarovou nominaci si vysloužila v Bidrmanovi (2014), který si mimo jiné utahuje z hereckého prostředí.
Ryan Gosling, Emma Stone
La La Land | Freeman Entertainment CZ
Herecký oscar za La La Land vystřelil Emmu Stone mezi nejžádanější herečky současnosti. Po jejím výkonu skočil například nezdolný a nestárnoucí Woody Allen ve svém Iracionálním muži (2015). Prozatím poslední film, v němž se Emma Stone představila, pojednává o legendárním tenisovém zápasu mezi Billie Jean Kingovou (Stone) a Bobby Riggsem (Steve Carell). Kingová v rámci "bitvy pohlaví" svůj mužský protějšek v roce 1973 s přehledem přehrála a vysloužila si za to 100 tisíc dolarů.

Battle of the Sexes: Trailer

Souboj pohlaví
Emma Stone, nejlépe placená herečka současnosti, milovnice starých filmů a propagátorka boje proti rakovině, by prý do budoucna ráda filmy i produkovala. Jsme zvědavi, do jakých vod a témat se vydá.
Emma Stone dnes slaví 29. narozeniny. Všechno nejlepší a podívejte se na její nejúspěšnější herecké role u návštěvníků webu Kinobox.cz.

Jaké jsou nejlepší herecké role Emmy Stone?

1. 81%   Černobílý svět (2011)

Emma Stone
Emma Stone hraje postavu jižanské dívky, která je odhodlána, že se stane spisovatelkou. Nejen její život se ale obrátí naruby, když se rozhodne udělat rozhovor s černoškou, která strávila svůj život tím, že se starala o prominentní jižanské rodiny.

2. 80%   Papírový hrdina (2009)

Emma Stone
Komediální drama o jednom neobvyklém přátelství mezi Richardem (Jeff Daniels), neúspěšným spisovatelem středního věku, jenž nikdy zcela nedospěl, a sedmnáctiletou dívkou Abby (Emma Stoneová), která díky rodinné tragédii naopak musela dospět velmi rychle.

3. - 4. 76%   Drive ... seriál

Dylan Baker, Emma Stone
Seriál sleduje osudy Američanů, kteří se z různých důvodů zapletli do ilegálních závodů.

3. - 4. 76%   Kamarád taky rád (2011)

Emma Stone
Mladá žena, která vyhledává schopné zaměstnance (Mila Kunis), přesvědčí potenciálního adepta (Justin Timberlake), aby opustil svoje zaměstnání v San Franciscu a přijal práci v New Yorku. Navzdory tomu, že to jednoho k druhému táhne, oba si uvědomují, že jsou právě takoví jako jejich partneři, od kterých ze vztahů utíkají…

5. - 6. 75%   La La Land (2016)

Ryan Gosling, Emma Stone
Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. Pod režijním vedením Damiena Chazellea se sešli Ryan Gosling a Emma Stone.

5. - 6. 75%   Malcolm v nesnázích ... seriál

Emma Stone
Seriál pojednává o geniálním chlapci a jeho ne až tak chytré rodině, která mu působí problémy.

7. - 9. 74%   Bláznivá, zatracená láska (2011)

Ryan Gosling, Emma Stone
Bláznivá, zatracená láska

7. - 9. 74%   Panna nebo orel (2010)

Emma Stone
Emma Stone se představuje v hlavní roli okouzlujícího a kritiky kladně přijatého filmu o fámách a dobré pověsti. Olive (Stone) je průměrná středoškolská studentka, která chce pomocí jedné malé lži a školní šuškandy zvýšit své společenské postavení.

7. - 9. 74%   Zombieland (2009)

Emma Stone
Zombieland

10. 72%   Amazing Spider-Man (2012)

Andrew Garfield, Emma Stone
Amazing Spider-Man