Trabantem do Krutónpolisu. Představujeme prostor, kde se přemýšlí nejen o filmové a televizní tvorbě

Trabantem do Krutónpolisu. Představujeme prostor, kde se přemýšlí nejen o filmové a televizní tvorbě
Krutónpolis - příjemná adresa na pražských Vinohradech.
Dan Přibáň
Trabantista Dan Přibáň
Aby odpověděl na zvídavé otázky Filipa Kršiaka, bývalého člena úspěšné Nutprodukce (Hořící keř, Gottland, Pustina) a nynějšího předsedy spolku Krutón, který je provozovatelem pracovního a kreativního prostoru Krutónpolis. Proč je marketing českých filmů k uzoufání nudný? Jak se vymýšlí příběh příběhu? Jak na marketing s minimálním rozpočtem? Kašlou režiséři a producenti na diváky? Jak to dělat jinak? Na tyto a další otázky se v pondělí 20. února19:30 pokusí Přibáň nalézt odpovědi. Podrobnosti o akci najdete zde.
trabantem-do-krutonpolisu-predstavujeme-prostor-kde-se-premysli-o-filmove-a-televizni-tvorbe-4
Krutónpolis připravený na cokoliv.
Vinohradský Krutónpolis je zjevením. Nachází se v klidné části pražské rezidenční čtvrti v bývalých prostorách po výtvarné galerii. Sál se zázemím slouží jako útočiště pro coworkery (ti, co nemají a nechtějí vlastní kancl, ale vystačí si s vlastním laptopem). Setkávají se zde filmoví producenti, režiséři nebo animátoři, jejichž rozdělaná díla si zde můžete důkladně prohlédnout.
trabantem-do-krutonpolisu-predstavujeme-prostor-kde-se-premysli-o-filmove-a-televizni-tvorbe-8
Klání v AZ kvízu...
Několikrát do týdne se Krutónpolis navíc promění v kinosál s plátnem, FullHD projektorem a 5.1 zvukem. Konají se tu semináře, workshopy, přednášky a projekce včetně netradičních filmových premiér. Z poslední doby jmenujme například pokec se scenáristou Štěpánem Hulíkem (Hořící keř, Pustina), dostaveníčko dokumentaristky Heleny Třeštíkové (Zkáza krásou, Strnadovi), odvážnou debatu o pornoprůmyslu s Angel Wicky, která obsahovala i živé ukázky největších příběhových klišé v tomto odvětví. Nebo klání v online AZ kvízu…
trabantem-do-krutonpolisu-predstavujeme-prostor-kde-se-premysli-nejen-o-filmove-a-televizni-tvorbe
Dnešní maraton seriálu Black Books bude pro mimořádný zájem ještě zítra a v neděli. I tyto termíny jsou již vyprodány. Pokračovat se bude v březnu, dubnu.
Včera v Krutónpolisu pohovořil scenárista Kosma Tomáš Baldýnský o humoru, v pondělí se zde představí již zmiňovaný Dan Přibáň, který vám prodá Trabanty. Dojde zde na maraton seriálu Black Books nebo nový dramaturgický formát „Jak se neposrat?“. Jeho podtitulem je motto „Jak to všechno vydržet? aneb Studie průseru…“ a poprvé na něm ve středu 22. února vystoupí režisér a scenárista Jan Prušinovský (Kobry a Užovky, Trpaslík) nebo producent Pavel Strnad ze společnosti Negativ.
trabantem-do-krutonpolisu-predstavujeme-prostor-kde-se-premysli-o-filmove-a-televizni-tvorbe-1
Práce stop motion animátorů zůstala v Krutónpolis.
Krutónpolis je zjevením a já si přeji více takových míst, kde se na filmy, dokumenty a seriály nejen kouká, ale následně se o nich i diskutuje. Věcně, s humorem i nadhledem. Bez předsudků a přetvářek.