US tržby: Na nové Fantastické čtyřce nic fantastického není

US tržby: Na nové Fantastické čtyřce nic fantastického není
Dárek
Abychom si vysvětlili, jak MOC špatně restart Fantastické čtyřky dopadl - momentálně má na Rottentomatoes 8%, přičemž třeba první Ghost Rider si vysloužil 26%, druhý 17% a legendárně nepovedený Batman a Robin má 11%. Prostě a dobře, nová F4 to vážně nedala a to i podle diváků, kteří obvykle bývají smířlivější. Momentálně má film na IMDB 4 z 10 a číslo klesá.
Je proto vlastně až s podivem, že dokázal snímek během prvních tří dnů vydělat 26 milionů dolarů v amerických kinech a 60 celosvětově. Není to moc, ale po té sodě, jaké se nová F4 "těší", to klidně mohla být polovina. Slabší start (komiksy obvykle atakují větší čísla) znamenal debut na druhém místě, díky čemuž si pátá Mission: Impossible udržela pozici jedničky. Což je vlastně v pořádku, protože poslední huntovka si úspěch rozhodně zaslouží.
Joel Edgerton, Rebecca Hall
Dárek
Na třetím místě taktéž nováček, mysteriózní drama Dárek, jímž Joel Edgerton potvrzuje, že je nejen schopným hercem, ale i nadějným režisérem. Jeho režijní debut je prý chytrý, nepředvídatelný a velmi dobře natočený, díky čemuž si odnesl nadšené recenze a 12 milionů dolarů za první víkend. Jde o jednoznačný úspěch, neboť film stál jen 5 milionů a byl nasazen do pouhých 1648 kin (jen pro srovnání, Fantastická čtyřka jich měla 3995).
Posledním nováčkem v TOP10 je hudební dramedy Nikdy není pozdě. Navzdory jako vždy nechybující Meryl Streep v hlavní roli nejde o nijak zajímavý film, což vedlo až k sedmému místu s částkou 7 milionů dolarů.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.