31. týden-kinopremiéry: Další mise Toma Cruise, Woody Allen, romantika, horor a pocta Karlu Zemanovi

31. týden-kinopremiéry: Další mise Toma Cruise, Woody Allen, romantika, horor a pocta Karlu Zemanovi
Mission: Impossible - Národ grázlů
Ethan Hunt se vydává na pátou "nesplnitelnou" misi. Po 19 letech od prvního dílu, který se odehrával v Praze, jsou neortodoxní pracovní metody tajné služby IMF dost nedůvěryhodné, takže se Tom Cruise ocitá sám proti všem. Syndikát organizuje teroristické útoky s cílem zavést nový světový pořádek. Cruise v ilegalitě shromáždí své parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames, Jeremy Renner) se záměrem Syndikát zastavit. Nemůže chybět krásná agentka (Rebecca Ferguson), cestování po celém světě a divoké kaskadérské kousky na zemi i ve vzduchu.

Trailer k filmu:

Jeremy Renner, Tom Cruise
Z recenze Františka Fuky: "Některé akční scény obsahují pěkné stylistické nápady a snaží se být něčím originální, ale čeho je moc, toho je příliš (2 hodiny 11 minut) a když film vyvrcholil honičkou na motocyklech, opravdu se mi nechtělo sledovat ještě další půlhodinu politických pletek, dramatických rozhovorů a fackování v nočních londýnských uličkách." Všechny recenze Mission: Impossible - Národ grázlů si přečtete zde. Prozatím 77 procent.
Michiel Huisman, Blake Lively
Michiel Huisman a Blake Lively.
Romantické duše se zálibou v cestování časem mohou vyrazit na snímek Věčně mladá. Námět je jako vystřižený z nějakého vědecko-fantastického paperbacku: mladá Adaline (Blake Lively) sjede se svým vozem uprostřed chladné zimy do vody, načež u ní blesk, který se do hladiny opřel, zastaví proces stárnutí. Adaline chodí s 90 letou duší po světě, dceru má na pohled starší, než je ona sama, a hledá lásku. Najde ji u Ellise (Michiel Huisman), který Adaline jednou vezme za svými rodiči na venkov... A Adaline zjistí, že před desítkami let zažila intenzivní románek s Ellisovým otcem (Harrison Ford).

Trailer k filmu:

Věčně mladá
Když se oprostíte od těžko uvěřitelného námětu a překousnete délku filmu (112 minut), dostanete milý snímek s působivou retro výpravou, minimálním citovým vydíráním a velmi dobrým Harrisonem Fordem. Recenze filmu Věčně mladá si přečtěte zde. Prozatím 63 procent.
Joaquin Phoenix, Emma Stone
Iracionální muž.
Co rok, to nový film od Woodyho Allena. Ani letošek není výjimkou. Iracionální muž pojednává o učiteli filosofie Abem (Joaquin Phoenix), který je emočně na dně. Důvěrným společníkem mu je démon alkohol. A jak je ve filmech Woodyho Allena pravidlem, žena. Tedy vlastně hned dvě ženy: osamělá profesorka Rita (Parker Posey) a studentka Jill (Emma Stone). Druhá jmenovaná je Abem přímo posedlá, jenže on jí neustále odmítá. Až do chvíle, kdy v něm jedna situace během obědové pauzy probudí chuť... k životu.

Trailer k filmu:

Iracionální muž
Z recenze Františka Fuky: "Nejnovější film Woodyho Allena není vyloženě strašný, ale je po všech stránkách "pustý", "líný" a strašlivě nenápaditý. Jde o náhodně vybrané střípky z jeho lepších filmů, které jsou smontovány do nepříliš dobře fungujícího celku, který by nebyl příliš zajímavý ani jako 30 minutová televizní povídka..."
Kvantita se prostě v případě Allenovy potence tentokrát míjí s kvalitou. Všechny recenze Iracionálního muže si přečtete zde. Prozatím průměrných 51 procent.
Leoš Noha
Nenasytná Tiffany | http://www.nenasytnatiffany.cz
Z karlovarského filmového festivalu míří do kinodistribuce dobrodružný horor Nenasytná Tiffany od talentovaného autora kraťasů a béčkových podívaných Andy Fehu. (Anti)hrdinou snímku je Pepa (Leoš Noha), který se živí krádežemi a většinu času tráví u piva. Jednoho dne narazí na kamerový záznam a indicii, jak se dostat k pokladu. Cena, jak se k němu prokopat, bude vykoupena nejen potem kopáče... Řada recenzentů ocenila odvahu tvůrců pustit do kin originální a stylově neortodoxní snímek "hospodských povalečů".
Všechny recenze najdete zde, prozatím 68 procent.
Filmový dobrodruh Karel Zeman
Pamětníky, vyznavače staré dobré animované techniky a filmařiny jako řemesla jistě potěší dokument Filmový dobrodruh Karel Zeman. Autor světového významu ve vzpomínkách tuzemských i světových tvůrců, řada archivních záběrů a ukázek z jeho nesmrtelných děl, plus rekonstrukce některých scén v dnešní době digitálních triků. Film je pomníkem autorovi, ale lidem, kteří jsou se Zemanem obeznámeni, nepřinese nic moc, co by neznali. Recenze si přečtěte zde.
Jana Zatloukalová, Lubor Tokoš
Vynález zkázy
A Karel Zeman ještě jednou, po 57 letech se zřejmě nejproslulejším filmem Vynález zkázy (1958). Digitalizovaná verze snímku, který byl inspirován románem Julese Verna, pojednává o profesoru Rochovi, objeviteli výbušné látky. Ten je unesen na opuštěný ostrov, kde je nucen třaskavinu vyrobit pro skupinku lidí, která chce ovládnout lidstvo. V době 3D počítačových animací snímek rozhodně zaujme, možná na tvářích vykreslí pobavený úsměv. Z hlediska scénáře se ale ani po téměř 60 letech nic moc nemění. Klasika světové kinematografie.
Vynález zkázy
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.