Jak dlouho vydržel Tom Cruise pod vodou kvůli natáčení Mission: Impossible?

Jak dlouho vydržel Tom Cruise pod vodou kvůli natáčení Mission: Impossible?
Mission: Impossible - Národ grázl | Paramount Network
Tom Cruise si zakládá na tom, že akční scény točí výhradně sám. Je to férový a velmi atraktivní přístup. Pokud totiž vidíme scénu, v níž jeho hrdina visí za jednu ruku na největší věži v Dubaji, víme, že to byl skutečně Cruise.
Série Mission: Impossible je výkladní skříní Cruiseových kaskadérských kousků. V každém díle se překonává sám sebe a nejinak tomu bylo samozřejmě u Národu grázlů. A tentokrát mu málem došel dech.
"Musel jsem na natáčení pod vodou tvrdě trénovat. Už jsem točil hodně scén pod vodou, ale nic takového. Chtěli jsme udělat něco jiného. Tak jsme natočili scénu, kde vydržím pod vodou na jedno nadechnutí 6 a půl minuty. Bylo to opravdu náročné," uvedl Tom Cruise pro magazín USA Today.
Zní to možná neskutečně, mezi profíky je ale Cruise pořád ještě "máslo" - světový rekord v zadržení dechu pod vodou je totiž neskutečných dvacet dva minut. Tím jsem si nechtěně vzpomněl na snímek Paula Walkera Do hlubiny, jemuž se kritici mimo jiné vysmívali proto, jak dlouho vydržely postavy pod vodou. Neříkám, že ten film hned bude lepší, ale sami se zamyslete, kolikrát Vám na filmu vadilo "tak dlouho tam nevydrží". Inu, očividně to jde.
Jeremy Renner, Tom Cruise
Tom Cruise