Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Nejdříve byl nedotknutlený, teď je nepoužitelný a nakonec skončí mezi mutanty - Omar Sy míří do Hollywoodu
    Filmy5. 3. 2013
    Nejdříve byl nedotknutlený, teď je nepoužitelný a nakonec skončí mezi mutanty - Omar Sy míří do Hollywoodu

    Minulý rok se za mořem stalo něco často nevídaného - ohromný úspěch sklidil neamerický snímek, který vydělal takřka půl miliardy. A co víc, jeho hlavními hrdiny byli postižený muž a ošetřovatel. Ano hovořím o velmi pozitivně hodnocené komedii Nedotknutelní. A právě úspěch tohoto snímku otevřel Omaru Syovi cestu do Hollywoodu.

  2. Zataženo, občas trakaře 2: Je libo hambouka nebo banáštrose?
    Filmy4. 3. 2013
    Zataženo, občas trakaře 2: Je libo hambouka nebo banáštrose?

    V roce 2009 jsme se seznámili s Flintem Lockwoodem - snaživým vynálezcem, který je po řadě nevydařených vynálezů odhodlaný stvořit něco, co udělá lidem radost. A podaří se. Jeho nový vynález dokáže dělat z vody jídlo! Ovšem stejně tak jsme zjistili, jak ošklivě se to může zvrtnout. Nu a nyní se blíží pokračování slibující nové dobrodružství a hlavní roli bude opět hrát jídlo.

  3. Juliette Binoche si možná pohraje s Godzillou za asistence Franka Darabonta
    Filmy1. 3. 2013
    Juliette Binoche si možná pohraje s Godzillou za asistence Franka Darabonta

    Od posledních zpráv o novém zpracování Godzilly - obrovského ještěra bořícího města, plujícího v oceánech a ukusujícího lidem hlavy - uplynulo již poměrně hodně vody. Proto rádi vítáme novinky, které poodhalily herecké obsazení.

  4. Blíží se Univerzita pro příšerky. Seznamte se s jejími studenty!
    Filmy26. 2. 2013
    Blíží se Univerzita pro příšerky. Seznamte se s jejími studenty!

    Původně měl snímek navazovat na úspěšný animák Příšerky s.r.o., ale nakonec se studio Pixar rozhodlo vrátit zpět, kdy se modrý a chlupatý Sully a zelený Mike chodili na stejnou školu. Ze sequelu se tak stal prequel, který nám ukáže nejen, jak se tyto dvě příšerky spřátelili, ale i to, jak se naučili strašit.

  5. Muži za pultem Kevina Smithe se kromě třetího dílu dočkají nejspíše i knihy
    Filmy25. 2. 2013
    Muži za pultem Kevina Smithe se kromě třetího dílu dočkají nejspíše i knihy

    Kevina Smithe netřeba představovat. Jeho komedie Clerks (Mladí muži za pultem/Podvodníci z New Jersey), Clerks 2 (Clerks 2: Muži za pultem) a Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder se zapsaly do srdcí geeků po celém světě.

  6. Jeden patriot, jeden vědec a jeden zamyšlenej terorista. To jsou 3 nové plakáty k Iron Manovi 3
    Filmy24. 2. 2013
    Jeden patriot, jeden vědec a jeden zamyšlenej terorista. To jsou 3 nové plakáty k Iron Manovi 3

    Premiéra Iron Mana 3 se pomalu ale jistě blíží. Mediální masírka, která má pomoci přilákat ještě větší počet diváků, je tudíž v plném proudu. Ovšem, na čem zapracovat a co nabídnout, když herecké obsazení všichni znají, zápletka je taky odhalena, už proniklo i několik fotografií, trailerů a dokonce jsou k dispozici i návrhy nových hraček? No jasně! Plakáty. Ty nikdy nezklamou.

  7. Věčný romantik Nicholas Sparks napsal nový román a už míří na plátno
    Filmy23. 2. 2013
    Věčný romantik Nicholas Sparks napsal nový román a už míří na plátno

    Nevím, jestli je na světě víc takových autorů. Nicholas Sparks si může mnout ruce spokojeností. Nejen, že se jeho knihy dobře prodávají, ale dalo by se říci (a to i poměrně bez nadsázky), že cokoli Nicholas napíše, zamíří na filmové plátno.

  8. Kritici asi nadšení nebudou. Zdeněk Troška natočí Babovřesky 2!
    Filmy20. 2. 2013
    Kritici asi nadšení nebudou. Zdeněk Troška natočí Babovřesky 2!

    Minulý čtvrtek měla premiéru nová komedie režiséra Zdeněka Trošky Babovřesky. Letní humorný příběh z českého venkova ve stylu legendární trilogie Sunce, seno... zájem u odborných kruhů příliš nevzbudil a v prvních dnech se dokonce hovořilo o hodnocení, které se pohybovalo velmi blízko 20% (tedy mírně řečeno, totálnímu propadáku). Ovšem diváci dokázali, že si z recenzí a kritiků hlavu nedělají. O uplynulém víkendu totiž na Babovřesky zamířil rekordní počet 140 500 diváků!

  9. Pohled z placu: Návštěva natáčení The Mortal Instruments: City of Bones
    Filmy15. 2. 2013
    Pohled z placu: Návštěva natáčení The Mortal Instruments: City of Bones

    Filmový novinář Max Evry z ComingSoon se v říjnu zúčastnil natáčení nové fantasy podívané The Mortal Instruments: City of Bones. V době jeho návštěvy bylo natáčení zhruba ve 40 z 55 natáčecích dní.

  10. Sérií pro náctileté není nikdy dost - démoni, upíři, draci, zombie a rozdělená budoucnost
    Filmy14. 2. 2013
    Sérií pro náctileté není nikdy dost - démoni, upíři, draci, zombie a rozdělená budoucnost

    Už si asi budeme muset zvyknout, že nejvděčnějším publikem pro Hollywood jsou náctiletí diváci. Jejich záliba v romancích, fantasy a nadpřirozenu je tak lákavá jako světlo pro můry. Takže se po Twilight sáze můžeme těšit hned na několik dalších "napdřirozených romanťáren." A úspěch je zaručen nejen pro filmy, ale i pro knihkupce, jelikož většina z nich má samozřejmě úspěšnou knižní předlohu.

  11. Ti padouši: Přitroublí Mimoňové se dočkají vlastního filmu. A bude jim šéfovat superpadouch Sandra Bullock!
    Filmy13. 2. 2013
    Ti padouši: Přitroublí Mimoňové se dočkají vlastního filmu. A bude jim šéfovat superpadouch Sandra Bullock!

    Už nějakou dobu je znáte - jsou malí, žlutí, přihlouplí, nemluví a připomínají bonbóny Tic Tac. Ano, řeč je o animovaných postavičkách jménem Mimoňové, kteří se poprvé objevili ve snímku Já, padouch.

  12. Zákulisí Hobita: Trpaslíci mají jačí vousy a Martin Freeman se jako hobit prý už narodil
    Téma12. 2. 2013
    Zákulisí Hobita: Trpaslíci mají jačí vousy a Martin Freeman se jako hobit prý už narodil

    Časopis Vanity Fair se pustil do speciálu, v němž odhaluje pozadí vzniku snímků, které si tento rok vysloužily nominace na ceny za vizuální efekty. Všichni se tak mohou na kratičký okamžik podívat do maskérny, do míst, kde se navrhují a vznikají kostýmy, ke kameramanům či za rameno režisérům.

  13. Pierce Brosnan roztočí kolečka špinavé politiky a korupce v Belfastu
    Téma11. 2. 2013
    Pierce Brosnan roztočí kolečka špinavé politiky a korupce v Belfastu

    Pierce Brosnan si zahraje hlavní roli v adaptaci knihy Stuarta Nevilla The Twelve (v Americe Ghosts of Belfast). Filmová verze však ponese název Last Man Out a vznikne podle scénáře od Craiga Fergusona a Teda Mulkerina.

  14. Galaxii Hvězdných válek obohatí sólovky populárních postav série
    Filmy7. 2. 2013
    Galaxii Hvězdných válek obohatí sólovky populárních postav série

    Ředitel společnosti Disney Bob Iger potvrdil nedávné spekulace o tom, že kromě chystané nové trilogie Hvězdných válek by mohlo vzniknout i několik samostatných snímků s některými ze známých hrdinů série.

  15. Johnny Depp jako vládce jižního Bostonu v gangsterce Black Mass
    Téma6. 2. 2013
    Johnny Depp jako vládce jižního Bostonu v gangsterce Black Mass

    Johnny Depp projevil zájem o hlavní roli v kriminálním thrilleru Black Mass. Měl by se ujmout role Whitleyho Bulgera - neznámějšího bostonského gangstera v režii Barryho Levinsona.