Tereza Spáčilová - IDNES.cz

Autor

Články autora

  1. Téma26. 3. 2010
    Ceněný český dokument uvidí v New Yorku Richard Gere i Al Pacino

    Pod záštitou Václava Havla, Karla Schwarzenberga a Miloše Formana představí historik a politolog Lukáš Přibyl o následujícím víkendu Americe svou dokumentární sérii Zapomenuté transporty. Promítání se uskuteční v Gerald W. Lynch Theater přímo na Manhattanu.

  2. Téma20. 3. 2010
    Nový film natáčela Alice Nellis pod vodou, nabízíme první ukázku

    Premiéra Mamas & Papas, nového filmu Alice Nellis, se blíží. Portál iDNES.cz exkluzivně přináší první ukázku díla, které nese podtitul "intimní velkofilm" a do kin se dostane 15. dubna.

  3. Téma18. 3. 2010
    Tvůrci mystifikace Český sen přesedlali z nákupů na radar. Je z toho Český mír

    Před šesti lety dokázali pobláznit (a naštvat) lidi mystifikací o štědrém hypermarketu. Co na nás "ušili" tentokrát? Tvůrce projektu Český sen zaujalo téma amerického radaru v Česku. "Nemohli jsme to vydržet netočit," vysvětlují, proč vznikl dokument Český mír. Premiéru má 6. května.

  4. Téma27. 2. 2010
    Natáčení Žen v pokušení? Macháčka hasili a režisér neviděl na štáb

    "Tentokrát to konečně bude klidné, bezproblémové natáčení," říkal si režisér Jiří Vejdělek před první klapkou Žen v pokušení. Nakonec svlékal mikrofonistu, hasil Jiřího Macháčka a dokonce v noci režíroval prázdný plac: je totiž šeroslepý.

  5. Téma17. 2. 2010
    Role Ženy v pokušení stála Lenku Vlasákovou pokutu. A Vojtu Dyka hlas

    Jak vypadá čtená zkouška? Za normálních okolností se sejdou herci se scénářem a společně ho čtou. Film Ženy v pokušení ovšem nevznikaly za normálních okolností. "Cože!?" ozýval se hlas Lenky Vlasákové z mobilu. Protože se zdržela v divadle, volala nám po cestě a já ji přepnul na hlasitý odposlech... Tak zkoušel režisér Jiří Vejdělek.

  6. Téma22. 1. 2010
    Autor budoucího filmu roku Radim Špaček: Hltal jsem Majora Zemana

    O filmu Pouta režiséra Radima Špačka se už pár měsíců mluví jako o události roku. A to má premiéru až 4. února. Čím to? Silné téma, mrazivě přímé zpracování, neokoukané tváře herců, již navíc skutečně umějí hrát.

  7. Téma8. 1. 2010
    Zdeněk Troška: Že natočím další Kameňáky? Fáma!

    Další Kameňáky už nebudou, tečka! Režisér Zdeněk Troška tak definitivně vyvrátil spekulace bulvárního tisku, podle nichž si on a jeho někdejší spolupracovník Jiří Pomeje "plácli" ohledně čtvrté a páté části série filmových komedií.

  8. Téma18. 12. 2009
    Občanský průkaz se prodražuje, Trojan ho bez sněhu nemůže dotočit

    Zimním natáčecím plánem pokračuje realizace nového filmu Ondřeje Trojana Občanský průkaz. Teenagerská tragikomedie o třech dějstvích, inspirovaná stejnojmennou novelou Petra Šabacha, vzniká podle scénáře Petra Jarchovského od dubna 2009. Teď jí ale chybí sníh.

  9. Téma25. 11. 2009
    Máme s vámi hodně společného, říká islandský kameraman 3 sezón v pekle

    Od chvíle, kdy světlo světa spatřily první ukázky, budí film 3 sezóny v pekle pozornost. Nejenže má atraktivní téma i herecké obsazení, je také mimořádně nasnímaný. Za kamerou české novinky stál Islanďan Karl Óskarsson, který serveru iDNES.cz poskytl rozhovor jen pár dní před středeční premiérou.

  10. Téma19. 11. 2009
    Hraju samé veksláky, říká zpěvák Ruppert o roli v novém filmu

    Matěj Ruppert, člen Monkey Business a několikanásobný držitel hudebních cen Anděl, je nepřehlédnutelnou hvězdou nového českého filmu 3 sezóny v pekle. Nezpívá v něm, nýbrž hraje. Překupníka.

  11. Téma15. 11. 2009
    Film 3 sezóny v pekle bude pastvou pro oči, ukáže i model od Podolské

    Koncem listopadu přichází do kin ambiciózní snímek 3 sezóny v pekle, režijní debut Tomáše Mašína, který se skrze osudy spisovatele Egona Bondyho vrací do poválečného období. Server iDNES.cz přináší první díl exkluzívního speciálu věnovaný nákladným kostýmům.

  12. Téma1. 11. 2009
    Válečný Tobruk bude soutěžit ve Španělsku, poté se ho ujme Sýrie

    Válečné drama Tobruk Václava Marhoula slaví jeden úspěch za druhým. "Až tomu nemůžu uvěřit," říká Marhoul, který se před pár dny dozvěděl o dalším cenném pozvání pro svůj film: tentokráte na festival do Sevilly, a to navíc přímo do hlavní soutěže.

  13. Téma1. 11. 2009
    Režisér Krejčík dostal od ministra kultury historicky první cenu pro filmaře

    Český režisér Jiří Krejčík se stal historicky prvním držitelem Ceny za přínos v oblasti kinematografie udělované ministrem kultury. Ve čtvrtek večer mu ji osobně předal Václav Riedlbauch. Jednadevadesátiletý režisér cenu spojenou s odměnou 300 tisíc korun převzal v pražském kině Ponrepo.

  14. Téma28. 10. 2009
    Režisér Účastníků zájezdu točí Ženy v pokušení. S Macháčkem - samcem

    Kdo jsou ženy v pokušení? Pro Jiřího Vejdělka, režiséra diváckého hitu Účastníci zájezdu a ceněného Václava, je momentálně představují matka, dcera a vnučka. I o tom, jak si radí, ale s vlastními životy naložit neumějí, je nový snímek Ženy v pokušení, který talentovaný režisér před několika dny dotočil. Server iDNES.cz byl u toho.

  15. Téma28. 10. 2009
    Alice Nellis začíná točit snímek o náhodách, které vedly k vyhlazení Lidic

    Ambiciózní válečné drama Lidice, k němuž napsal scénář Zdeněk Mahler, se po dlouhých odkladech konečně dočká první klapky. Režisérka Alice Nellis by k ní měla zavelet v druhé polovině listopadu nedaleko skutečné obce Lidice.