Tereza Spáčilová - IDNES.cz

Autor

Články autora

  1. Téma12. 10. 2010
    Geislerová točit nepřestane: Móda je splněný sen, ale s filmy jsem srostlá

    V novém snímku Ondřeje Trojana Občanský průkaz, který má premiéru 20. října, hraje Aňa Geislerová maminku. "Zpočátku jsem se litovala, že ted už mě asi čekaj jen takovýhle maminky a že to je konec, ale takovouhle roli hrát je dar," pochvalovala si v chatu se čtenáři.

  2. Téma21. 9. 2010
    Trojanova komedie oblékla Geislerovou do tesilu barvy jásavého průjmu

    Mladší ročníky se dovzdělají, starší nostalgicky zaslzí a všichni dohromady potom nejspíš konstatují, jak je skvělé, že už jsou "ty časy" pryč. Zhruba takový účinek by mohl mít nový "šabachovský" snímek Ondřeje Trojana Občanský průkaz, který se vrací do dob tuhé normalizace. Premiéru má premiéru 21. října.

  3. Téma28. 8. 2010
    Nahé české ňadro musí pryč, plakát k Vieweghovu filmu pobouřil Slovensko

    Nový film podle knihy Michala Viewegha Román pro muže ještě ani není v kinech, a už má na kontě skandál. Na Slovensku, kde už k němu odstartovala reklamní kampaň, musí z vlaků zmizet veškeré plakáty a reklamní poutače. Prý proto, že ňadro na plakátu k filmu pobuřuje cestující.

  4. Téma24. 8. 2010
    Porotkyně Martha Issová bude odpovídat on-line. A pak se vdá

    Poslední dobou je kolem herečky Marthy Issové rušno. Okurková sezona přiměla bulvár, aby se o ni začal více zajímat, do toho sešlo z její účasti na filmu Lidice a ona musí dokolečka vysvětlovat proč. Čekají ji však i příjemné věci: týden se jako porotkyně Fresh Film Festu, který začíná ve středu, soustředí jen na filmy. A taky se bude vdávat. Detaily prozradí v on-line rozhovoru v úterý od 14 hodin.

  5. Téma21. 8. 2010
    REPORTÁŽ: Na natáčení Lidic se mísila krev s krémem, nůž držel Roden

    Líné vesnické ráno, vesnice kousek od Prahy. Z místní krčmy se ozývá ryk. Chlapík projíždějící na bicyklu na okamžik přibrzdí: Někdo se žení? Žení, ale jen ve filmu. V Pecínově na Kladensku se právě točí klíčová scéna svatby pro film Lidice. A kromě veselení dojde taky na zločin. Hrdelní.

  6. Téma17. 8. 2010
    RECENZE: Sedláčkova rekordmanská komedie baví, aniž by z lidí dělala blbce

    "Jestli se budete nudit, tak se omlouvám," pravil režisér Robert Sedláček před projekcí své novinky Největší z Čechů. Prý že je to takový "typicky divný sedláčkovský film". Tak tedy: je sedláčkovský a možná je i trochu divný, ale obě charakteristiky v sobě nesou pouze pozitivní náboj.

  7. Téma17. 8. 2010
    Petr Jákl: Zítra film promítnu Kajínkovi, doufám, že se pak z vězení vrátíme

    Kajínek je jeho debut, přesto trhá rekordy v návštěvnosti a i recenze má příznivé. Teď však režiséra Petra Jákla čeká zkouška z největších: film promítne tomu, o kom vypráví - Jiřímu Kajínkovi. "Jedeme za ním do vězení do Karviné, projekce bude pro něj a dalších dvanáct vězňů, tak jsem na to zvědavý. Doufám, že se vrátíme zpět," žertoval Jákl v rámci on-line rozhovoru.

  8. Téma16. 8. 2010
    Z tisícovek desetitisíce? Podívejte se, jak filmaři budou množit lidi z Lidic

    Když se v roce 1945 na místě obce zničené nacisty konala tryzna, zúčastnilo se jí 160 tisíc lidí. Minulý týden sice s její rekonstrukcí pro celovečerní film Lidice pomáhalo "jenom" něco kolem tisícovky příznivců, filmařům to ovšem stačilo. Jednotlivé tváře totiž znásobí za pomoci počítačových "kouzel".

  9. Téma11. 8. 2010
    Kajínek přispěje na povodně, film míří za jeho sousedy a láskami z mládí

    Diváci, kteří za uplynulé čtyři dny vytvořili rekord v návštěvnosti, když si zašli na film Kajínek, mohou mít kromě zážitku z filmu i pocit, že udělali dobrý skutek. Tvůrci se totiž rozhodli, že přesně tolik korun, kolik lidí vidělo film od premiéry, pošlou na pomoc zaplaveným oblastem.

  10. Téma10. 8. 2010
    Umí Marek Taclík opravdu pít pivo pod vodou? Zeptejte se ho on-line

    Ve filmu Největší z Čechů vleze do kašny a několikrát po sobě vypije pod vodou lahev piva. Když jsme Marka Tacllíka požádali, zda by svůj kousek nezopakoval v bazénku u redakce iDNES.cz, odmítl. Prý ze sebe nerad dělá šaška. S on-line rozhovorem ovšem souhlasil. Odpovídat bude ve středu od 13 hodin. Třeba ho ještě přesvědčíte.

  11. Téma23. 7. 2010
    OBRAZEM: Český plakát věnoval pozornost pícninám i Belmondovi

    Prázdninové měsíce patří českým plakátům. Filmová galanterie Terryho ponožky a kino Světozor jimi Českou republiku doslova zaplavily. Od začátku léta probíhají v různých místech výstavy, které představují klenoty české plakátové tvorby z jejího vrcholného období.

  12. Téma15. 7. 2010
    Vývar z Varů nabízejí pražské Ozvěny, servírují vítěze i české hity

    Již pojedenácté přinášejí pražská kina Aero a Světozor Oficiální ozvěny MFF Karlovy Vary. Začaly tradičně v den ukončení festivalu, potrvají do 22.července a stejně jako v předchozích letech i tentokráte bude k vidění to nejzajímavější z karlovarské přehlídky.

  13. Téma15. 7. 2010
    Vývar z Varů nabízejí pražské Ozvěny, servírují vítěze i české hity

    Již pojedenácté přinášejí pražská kina Aero a Světozor Oficiální ozvěny MFF Karlovy Vary. Začaly tradičně v den ukončení festivalu, potrvají do 22.července a stejně jako v předchozích letech i tentokráte bude k vidění to nejzajímavější z karlovarské přehlídky.

  14. Téma13. 7. 2010
    VIDEO: Největší z Čechů se představují, nechybí ani Geislerová nebo Hřebejk

    Již 26. srpna uvedou producent Radim Procházka a režisér Robert Sedláček do kin snímek Největší z Čechů. Snímek vypráví o živořících filmařích, které má zachránit natáčení na zakázku. Zadání? Berte vážně české rekordmany. Nabízíme ukázku.

  15. Téma12. 7. 2010
    Mám s Kajínkem sexuální poměr? vyzvídala advokátka od herečky

    Sledovaný režijní debut Petra Jákla Kajínek přijela do Karlových Varů podpořit i advokátka odsouzeného vězně Klára Slámová. "Díky filmu vyjdou najevo i věci, které se normálně nemůžou říct, protože riziko, co říct naplno a co ne, tu je," řekla obhájkyně v rozhovoru iDNES.cz, v němž odpovídá i její filmová představitelka Tatiana Vilhelmová.