MiPro21

Michal Prošek

Komentáře 47

Od nejnovějších
  1. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    9
    Skvělé téma, které se do dnešní doby sedí jako poklička na hrnec. Stále je mezi námi mraky skrytých rasistů i lidí, kteří mají předsudky na základě vzhledu a snad takové to filmy nám pomůžou tyto předsudky odstranit. Za mě vynikající herecké výkony obou představitelů!
  2. Věčně tvá nevěrná
    Věčně tvá nevěrná (2018)
    5
    Pan Lenka Vlasáková je krásná žena na úvod :) zajímavé téma a až na cokoliv s exekutory dobře zpracované za mě tedy. Exekuce v podání filmu vypadá dosti v pohodě, což vlivem na dnešní dobu vidím jako hlavní mínus. Pozor jsem velký fanda české kinematografie, tak může to být malinko zavádějící :)
  3. Na střeše
    Na střeše (2019)
    8.5
    Pan Alois Švehlík geniální, a vystihuje dnešní dobu skvěle, silné téma a dobře zpracované za mě tedy. Velmi dobrá kamera a záběry Prahy, jako Pražáka potěší moc! :-) Pozor jsem velký fanda české kinematografie, tak může to být malinko zavádějící :)
  4. Teorie všeho
    Teorie všeho (2014)
    6.5
    Geniální mozek se úkázal lidsky ve filmu nebyl jsem fanouškem Stephena Hawkinga před filmem a rád jsem změnil názor. Někde ve mě děsí, co se může člověku stát, ale ukázka toho, jak lidská vůle je silnější než jakékoliv predikce lékařů je velmi inspirující. Doporučuji!!!
  5. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7
    Mám rád Harryho Pottera, a proto jsem se na tento film velmi těšil. Překvapil mě svoji fantasy úrovní a mnohokrát pobavil různorodými nápady na vlastnosti zvířat a hlavně postav. Rád jsem si fantasíroval nad možnostmi světa kouzelníků ve světě HP a teď mohu ještě dál díky tomuto filmu.
  6. Baby Driver
    Baby Driver (2017)
    8.5
    Za mě jednoznačně super letní film, akce, sranda, trocha romantiky pro partnerky a ještě jako bonus fajn triky s autem. Není to Oskarovka, ale dá se na to podívat se zájmem. Určitě se těším na soundtrack, hity tam byly slušné. Doporučuji všem kdo chce letní oddychovku.
  7. Batman začíná
    Batman začíná (2005)
    8.5
    Začátek zatím podle mě nejlepší Batmanovské série. Nolan se možná teprve sžívá s příběhem, ale i tak na druhé shlédnutí nadstandardní podíváná... nelze porovnat s pokračováním, kde je dějová linie podle mě strhující, zde je příběh takový strohý nekomplexní...
  8. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    7
    Není to úplně můj žánr, ale kvůli podle mě dobrému hereckému výkonu Thora je to koukatelné. Asi bych měl zmínit i Charlie Theron, které věříte že je mrcha, ale naproti tomu zlá povaha Emily Blunt je tak důvěryhodná jako volební sliby českých politiků. Stojí za shlédnutí :)
  9. Sněhurka a lovec
    Sněhurka a lovec (2012)
    6
    Není to úplně můj žánr, ale kvůli podle mě dobrému hereckému výkonu Thora je to koukatelné. Asi bych měl zmínit i Charlie Theron, které věříte že je mrcha, ale naproti tomu nevinnost Sněhurky je tak důvěryhodná jako volební sliby českých politiků. Stojí za shlédnutí :)
  10. Slunce, seno a pár facek
    Slunce, seno a pár facek (1989)
    8
    Dnes již klasika z prostředí českého venkova. I když se v televizi opakuje pořád dokola, tak se na ní dívat pořád dokola a dokola :) Herecké výkony jsou dokonalé na Oskara to není, ale na pobavení při špatné náladě to je :) Prostředí Jižných Čech je nádherné.
  11. Slunce, seno, erotika
    Slunce, seno, erotika (1991)
    7
    Dnes již klasika z prostředí českého venkova. I když se v televizi opakuje pořád dokola, tak se na ní dívat pořád dokola a dokola :) Herecké výkony jsou dokonalé na Oskara to není, ale na pobavení při špatné náladě to je :) Prostředí Jižných Čech je nádherné.
  12. Slunce, seno, jahody
    Slunce, seno, jahody (1983)
    7
    Dnes již klasika z prostředí českého venkova. I když se v televizi opakuje pořád dokola, tak se na ní dívat pořád dokola a dokola :) Herecké výkony jsou dokonalé na Oskara to není, ale na pobavení při špatné náladě to je :) Prostředí Jižných Čech je nádherné.
  13. Fair Play
    Fair Play (2014)
    8.5
    Neměl jsem rád naše atletky Helenku a Jarmilku až tento film mi otevřel oči... Když nezažijete nepochopíte, dokud Vám to někdo nestrčí pod nos. :)
  14. V hlavě
    V hlavě (2015)
    7
    Trailer je to nejlepší co můžete ve filmu vidět... je to spíše pro děti :) ale nadprůměrný kreslený film ;)
  15. Dinosaurus
    Dinosaurus (2000)
    4
    Grafika velmi pod dnešní standardní úrovní, příběh silný a dal by se vztáhnout na dnešní společnost :)
  16. Terapie láskou
    Terapie láskou (2012)
    7.5
    Romantická komedie, která má co říct... Doporučuji všem chlapům, protože je to jedna z mála romantických komedií, která je koukatelná...
  17. Pearl Harbor
    Pearl Harbor (2001)
    7
    Jeden z mála válečných filmů, které jsem viděl jen jednou... Spíše než o válce je to o příběhu partnerského trojúhelníku...
  18. Armageddon
    Armageddon (1998)
    8
    Snad jediný film u které jsem byl dojatý k slzám... Prostě klasika mezi katastrofickými filmy. :)
    • herecké výkony
  19. Rocky
    Rocky (1976)
    9.5
    Dlouho jsem byl odpůrce Rockyho, ale poté jsem pochopil smysl a krásu toho příběhu... Každý sportovec musí vidět :)
  20. Zrození šampiona
    Zrození šampiona (2009)
    8.5
    Geniální film o amer. fotbale, ještě silnější v tom, že je podle reálných skutečností. Jenom škoda, že ve skutečnosti se M.Oher výrazněji neprosadil a nyní je dokonce bez práce, snad se ještě chytne :)
    • sportovní film a dokonce můžete koukat s přítelkyní, S.Bullock životní výkon
  21. Velký draft
    Velký draft (2014)
    9
    Asi 2 roky zpět jsem začal být velkým fanouškem amer. fotbalu. Doslova jsem mu podlehl je to krásný sport, jen to zjistit... kam se hrabe evropský fotbal.. U tohoto filmu velmi kladně hodnotím, že jsme měli možnost se podívat do zákulisí tohoto velkého kolosu. Škoda jen, že Cleveland Browns nejsou tak úspěšní, jak se tváří ve filmu. :D Autoři skvěle vystihli Jacksonville a jejich naivitu :D Naopak mi vadilo trochu, že hanbili Seatlle, který ve skutečnosti QB vůbec nepotřeboval :D
  22. Počátek
    Počátek (2010)
    8.5
    K tomuto filmu doporučuji místo klasického jídla nějaké povzbudivé prášky na pozornost :)
    • příběh
    • složitost, což není mínus, ale nic jiného napsat nejde :)
  23. Šefové na zabití
    Šefové na zabití (2011)
    8.5
    Pobaví, víc nic od toho nečekejte. Teda pokud nejste fandové Jennifer Aniston, která je doopravdy k nakousnutí :) Dabing je velmi podařený, ale pravé kouzlo v AJ nic nenahradí...